De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Een oproep: dialogeer mee op 23/10

Een oproep: dialogeer mee op 23/10

maandag 18 oktober 2010 15:02
Spread the love

Is zaterdag 23 oktober 2010 nog een blanco blad in je agenda? Nog niks gepland tussen 14u30 en 16u30? Hier is een tip: neem eens plaats aan een dialoogtafel in de hoofdstad. Het idee blinkt uit door z’n eenvoud: laat mensen die elkaar niet kennen, praten met elkaar. Doe mee aan dit sociale dating-evenement!

Wat valt er aan zo’n dialoogtafel te beleven? Heel wat: je kan er 8 tot 12 nieuwe mensen ontmoeten. Mensen uit diverse buurten en culturen, mensen waarmee je anders mogelijk zelden of nooit rechtstreeks in contact komt. Gedurende 2 uur wissel je persoonlijke ideeën en ervaringen uit met mensen van diverse achtergronden: jong, oud, blank, zwart, man, vrouw… maakt niet uit. Je gaat er niet in debat met elkaar en je overtuigt elkaar niet van het eigen gelijk. Integendeel, je neemt een open houding aan en luistert naar de ideeën en ervaringen van je tafelgenoten. Een dialoogbegeleider waakt over het goede verloop van de dialoog en trekt het gesprek op gang waar nodig.

De 4de editie van de Dag van de Dialoog staat in het teken van “Brussel nodigt uit… jou ook!” Erbij horen is het centrale gespreksonderwerp. Wat betekent het voor jou om erbij te horen in Brussel? Kun je een ervaring beschrijven die je het gevoel gaf er echt ergens bij te horen? En ben je benieuwd naar andermans verhaal?

Dialoogtafels vind je van Schaarbeek over Elsene tot Vorst, van het parlement en het Brusselse stadhuis tot het commissariaat van Sint-Jans-Molenbeek. Maar even goed bij Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse verenigingen of in kerk en moskee.

Reserveer dus nu je plaatsje aan één van de 45 dialoogtafels. Je wordt gegarandeerd een ervaring rijker! Schrijf je in via het inschrijvingsformulier en ontdek hier alle locaties waar een dialoogtafel staat. Een rust- en verzorgingstehuis in de Marollen, een gemeenschapscentrum in Schaarbeek, een Anderlechtse mangoboom in bloei: aan keuze geen gebrek.

Wie wil, kan na afloop van de dialoog op het kanaal aan boord gaan van de boot Biouel waar je ofwel het gesprek verder zet, ofwel je overlevert aan de Latino ritmes van de live band “Salsa Maria”.

De Dag van de Dialoog is sinds 2007 een jaarlijks gebeuren dat telkens honderden deelnemers lokt. De Dag komt tot stand door het engagement en enthousiasme van tientallen Brusselse (Nederlands- en Franstalige) socio-culturele organisaties die mee als gastheer mensen rond de gesprekstafel brengen. Ook aan enthousiasme van zelforganisaties uit de diverse allochtone gemeenschappen in Brussel geen gebrek. Het maakt de diverse dialoogtafels erg divers en kleurrijk.
Ben je nieuwsgierig naar de Dag van de Dialoog en wens je meer informatie, neem dan een kijkje op onze website www.dagvandedialoog.be.
Het online inschrijvingsformulier vind je hier Heb je nog vragen, contacteer Sayira Maruf tel: 02/609 55 72

take down
the paywall
steun ons nu!