De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Een Klokkenluider vertelt hoe de NAVO de grootste bondgenoot is in het bewapenen en financieren van ISIS

Een Klokkenluider vertelt hoe de NAVO de grootste bondgenoot is in het bewapenen en financieren van ISIS

vrijdag 23 september 2016 13:06
Spread the loveAhmet Sait Yayla

Feiten opgesomd:

– Turkije hoofd van de inlichtingendienst, Hakan Fidan, benoemd als lid van de terreurgroep gekoppeld aan al-Qaeda en ISIS
– Turkse inlichtingendienst heeft directe  militaire hulp geleverd aan ISIS jarenlang
– Turkse regering hevelde militaire leveringen over aan ISIS door middel van humanitaire hulporganisaties
– ISIS vechters, waaronder al-Baghadi, ontvingen gratis medische behandeling in Turkije en “bescherming” van de Turkse politie
– Het hoofd van ISIS in Turkije ontving “24/7 bescherming” onder het persoonlijke bevel van president Erdogan
– Turkse politie onderzoeken naar ISIS werden systematisch vernietigd
– ISIS olie wordt verkocht met medeplichtigheid van de autoriteiten in Turkije en in de Koerdische regio in Noord-Irak.

De NAVO bevestigt rol van Turkije als bondgenoot in de oorlog tegen ISIS

Een voormalige senior terrorismebestrijding ambtenaar in Turkije heeft de feiten openbaar gemaakt en vertelt dat Turkije en de NATO de Islamitische Staat (ISIS) gesponsord hebben als geopolitiek instrument, om de regionale invloed van Turkije uit te breiden en president Recep Tayyip Erdogan  zijn politieke tegenstanders kon uitschakelen.

Ahmet Sait Yayla was hoofd van de “Counter-Terrorism and Operations afdeling” van de Turkse nationale politie tussen 2010 en 2012, voordat hij hoofd werd van de afdeling Openbare Orde en Criminaliteitspreventie tot 2014. Eerder had hij in de Counter-Terrorism and Operations Division gewerkt als een “mid-level manager” voordat  tijdens zijn 20-jarige de politie ambtstermijn, hij hoofd werd van de politie in Ankara en Sanliurfa.

In interviews met  het blad “INSURGE intelligengence”, onthulde Yayla   dat hij er persoonlijk getuige van was geweest dat de  Turkse staat ISIS sponsort, dit bewijs en het openbaar maken leidde hem ertoe om af te treden. Hij besloot om een klokkenluider te worden, speciaal na  het autoritaire optreden van Erdogan, na de mislukte militaire staatsgreep afgelopen juli. Dit is de eerste keer dat de voormalige terrorismebestrijding chef heeft gesproken om  te onthullen wat hij weet over Turkse regering steun aan de Islamitische terreurgroepen.

De voormalige Turkse Nationale Politie chef  terrorismebestrijding  spreekt met een aanzienlijk risico voor zijn eigen familie. Als onderdeel van het harde optreden van Erdogan na de mislukte militaire staatsgreep in juli, werd zijn 19 jaar oude zoon verhinderd het land te verlaten en uiteindelijk gearresteerd op beschuldiging van terrorisme.Yayla, heeft net zijn nieuwe boek  gelanceerd : ISIS Defectors: Inside Stories van het terroristen kalifaat, co-auteur  professor Anne Speckhard, een NAVO en  Pentagon consultant gespecialiseerd in de psychologie van radicalisering.
“Turkije is een  ondersteuner  van de Islamitische Staat en andere jihadistische groeperingen,” zei Yayla.Ik weet dat dit als eerste, als een voormalig hoofd van de Turkse nationale politie en wat ik daar meegemaakt heb,  is de reden waarom ik uiteindelijk weggegaan ben bij de politie. En ten tweede, als gevolg van de voormalige ISIS terroristen die ik heb geïnterviewd als onderdeel van mijn onderzoek naar het jihadistische fenomeen -. Velen van hen zeggen dat ISIS de steun heeft van de officiële Turkse regering “. 

Doelwit van Erdogan tegencoup

Yayla is de eerste Turkse terrorismebestrijding ambtenaar die uit eerste hand kan claimen, kennis te hebben van de geheime steun  van Erdogan aan islamistische terroristische groeperingen. Hij heeft een grondige kennis van de relatie van de overheid met ISIS, heeft nauw samengewerkt met hoge regeringsfunctionarissen in Ankara – met inbegrip van Erdogan zelf – om activiteiten te bespreken.

Na dit openbaar gemaakt te hebben, was Yayla een tijd lang van het toneel verdwenen, met deze nieuwe openbaring:

30 Juli 2016: “Het spijt me dat ik niet meer info kon geven maar ‘schreef Yayla:” Ik probeerde mijn zoon uit Turkije te halen hij werd tegengehouden bij de grens, na zijn vrijlating uit gevangenis zonder enige reden. Hij is een student, een 19-jarige jongen. Natuurlijk, de reden ben ik , wat ik schrijf en mijn standpunt tegen Erdogan.  Zoals u weet, marteling en andere wreedheden waar ik niet aan wil denken zijn gewoon geworden  de laatste twee weken in Turkije. Laat me deze crisis eerst oplossen en spreek je later als je het niet erg vindt. ”
Helaas, arresteerden ze mijn zoon, schreef hij in een verdere e-mail.“De aanklacht is het hebben van een een dollarbiljet in zijn rugzak, een teken dat hij wordt beschuldigd dat hij een coup supporter is. Hij is 19, eerstejaars student, heeft niets te maken met iemand die een  coup gepleegd heeft, maar het is alleen om wraak te nemen op mij want ik zal de feiten over Erdogan openbaren. “Ondanks zijn eigen directe kennis over  de corruptie van het Turkse nationale veiligheid systeem, was Yayla verbaasd over de ontwikkeling:“Ik heb nooit gedacht dat ze op deze vreselijke manier te werk zouden gaan. Je kunt gewoon niets doen. Letterlijk, in de aanklacht van de officier van justitie zijn twee bewijzen ingediend om als  een terrorist aangemerkt te worden, in een poging om het land te verlaten via juridische middelen bij een grens overgang, daar waar hij werd gestopt als gevolg van het feit dat hij het paspoort had van een officier (groen paspoort en hij alleen kan gaan naar de  EU zonder visum met dit paspoort verkregen van de universiteit, waar zijn zoon studeerde) en het hebben van een een dollarbiljet in zijn rugzak die hij van mij jaren geleden gekregen had als souvenir, toen ik terug kwam van  een conferentie in de Verenigde Staten. We zijn op een punt aanbeland dat woorden van  frustratie die  we individueel of als de slachtoffers van deze poging tot staatsgreep deze niet kunnen beschrijven!

4 augustus het vervolg van zijn relaas:  Het eerste wat hij  schreef was dat hij niet in staat was om te stoppen met huilen,  als gevolg van angst voor wat er zou gebeuren met zijn zoon.

De situatie was hardnekkig.  Yayla deed wat nodig is om een goed en dapper advocaat te vinden. Maar advocaten worden reeds ontslagen, vermoord of gevangen gezet door Erdogan – vooral advocaten die zaken  van mensen nemen, die  gearresteerd zijn  door de autoriteiten en zo worden gekoppeld aan de staatsgreep.

“Dus ik kan geen advocaat te vinden,” zei Yayla. “De advocaten zijn bang. Het enige wat ze zeggen is ‘We hebben ook familie, ze zullen ons te arresteren.’ ‘

Teams van terrorismebestrijding officieren werden gestuurd naar het huis van de vader van Yayla in Ankara. Ze hadden het huis doorzocht, en vroegen herhaalde vragen over Ahmet . Sindsdien verblijft Yavuz Yayla (zoon)  in detentie voor onbepaalde tijd op beschuldiging van terrorisme, en zal door de beroepsprocedure in het ongelijk worden gesteld.

Voor Yayla, is het echte doel van deze acties is duidelijk.

“Ze willen me tot zwijgen te brengen”

“Ik weet hoe ze  afspraken met ISIS. Hoe  ze ISIS direct helpen. “

In de twee maanden tijdens de detentie van zijn zoon, is Yayla niet in staat om te communiceren met zijn zoon via de telefoon, hoewel gevangenen  het recht hebben om  tien minuten  per week te bellen.

Begin september, leek het erop dat de  Turkse autoriteiten Yavuz tijdelijk vrijgelaten  hadden met al zijn persoonlijke bezittingen, alleen om hem weer vast te houden aan de deur van de gevangenis. Deze keer werd hij opnieuw gearresteerd op grond van het feit dat zijn paspoort was geannuleerd door de overheid. De advocaat die Ahmet uiteindelijk had gevonden voor zijn zoon heeft zich teruggetrokken uit de zaak onder druk van de Turkse inlichtingendienst.

In werkelijkheid is de intrekking van het paspoort Yavuz  gekoppeld aan zijn vader. Turkse autoriteiten hadden de paspoorten van Ahmet Yayla en zijn gezinsleden geannuleerd in juli 2016, nadat Yayla een artikel  schreef in het “World Policy Journal” en aandacht vroeg om het bewijs te lezen en de steun van Erdogan voor terrorisme .

Maar dat artikel kwam nauwelijks in de media en ook niet wat  Ahmet Yayla weet uit de eerste hand over de Turkse regering en de incestueuze relatie met ISIS.

Humanitair terreur

Yayla vertelde dat de controversiële beschuldigingen in de Turkse pers over steun aan militante groepen in Syrië door een Turkse charitatieve organisatie, de Humanitarian Relief Foundation (IHH),  helemaal accuraat zijn en  een reflectie  zijn van een troebele relatie tussen de Turkse regering en de jihadistische groepen.

Op 3 januari 2014, meldde het  Turkse dagblad “Hurriyet”  dat een aanzienlijke hoeveelheid munitie en wapens werden gevonden door de Turkse politie in vrachtwagens die zogenaamde humanitaire hulpgoederen vervoerden  namens de IHH om islamistische rebellen in Syrië van hulp te voorzien.

Het bleek al snel, bij  de officier van justitie en de getuigenverklaringen van de politieagenten in gerechtelijke procedures, dat  de vrachtwagens zouden zijn vergezeld van ambtenaren van de Turkse staat: de National Intelligence Organisation (MIT).

De getuigenis in de rechtbank en documenten beweerde dat raket onderdelen, munitie en mortiergranaten werden gevonden in de vrachtwagens die leveringen verzorgden in gebieden in Syrië onder de controle van jihadistische groeperingen in eind 2013 en begin 2014.

Maar Erdogan’s  regering verbood alle Turkse media van verdere rapportage over de gerechtelijke procedures. De beweringen, beweerde de regering, maakten deel uit van een samenzwering om Erdogan‘s presidentschap te ondermijnen – georganiseerd door de verbannen moslimgeestelijke, Fethullah Gülen, die woonachtig is in de Verenigde Staten.

Volgens Ahmet Yayla, zijn de aantijgingen tegen Erdogan en het IHH  niet nauwkeurig  en hebben niets te maken met een Gulenistische samenzwering.

“Ik was direct betrokken, vanaf het begin van de terrorismebestrijdings onderzoeken naar het  IHH,” zei Yayla.

De leider van het IHH werd gearresteerd als gevolg van deze onderzoeken op dat moment en als gevolg van het bewijs dat wij hadden verkregen dat de groep  voor een  groot deel ISIS steunde.  De IHH hebben hen voorzien van wapens en munitie, ook  aan vele andere jihadistische groeperingen in Syrië, niet alleen ISIS.

Yayla merkt verder op dat in 2010 de Gaza flottila, waarbij door een IHH aangedreven schip, werd verhinderd dat er humanitaire hulpgoederen in Gaza zouden komen, het met de Israëlische Defence Force (IDF) was geregeld en met de goedkeuring van Erdogan, dat het schip nooit aankwam:

“Erdogan wilde dat de mensen dachten dat hij Palestina steunde, door het zogenaamd forceren van het schip naar Gaza. Hij werd naar verwachting een held.  Een aantal  mensen werd hierbij gedood. Erdogan gebruikte het incident om mensen te radicaliseren in Turkije en om zich heen.“

De officiële hulporganisatie van de Turkse regering  – Nog voor het vloot incident   – werd de IHH de belangrijkste partner van het Turkse Agentschap voor Internationale Samenwerking (TIKA)  om humanitaire hulp over de hele wereld te verspreiden.

“Behalve, dat het niet ging om alleen humanitaire goederen die het IHH  verspreid. Onder de goederen, waren wapens, veel wapens” zei Yayla.

Militante Roots

Chef weldoener van het IHH in de Turkse regering was Hakan Fidan, die TIKA vanaf 2003 tot 2007 geleid had. Een voormalige Turkse militaire officier,  hij werd ondersecretaris van de minister-president in 2007. Sinds 2010 is hij het hoofd van de Turkse staat en inlichtingendienst  MIT.

Hakan Fidan, head of Turkey’s National Intelligence Organisation (MIT)

Maar volgens Ahmet Yayla, was Fidan de hoofdverdachte in een reeks van terroristische aanslagen in de jaren 90 – toen Yayla als politieman werkte in Ankara. De moorden waren gericht op linkse Turkse intellectuelen aangesloten bij de krant Cumhuriyet, in de vorm van autobommen en exploderende pakketten . De slachtoffers: journalist Ugur Mumtu, vrouwenrechten activiste Bahriye Ucok en de intellectueel Ahmet Taner Kislali.

Politionele acties traceerde de daders van de aanslagen en zou gerund worden door de terroristische cel : Turkse Hezbollah (TH). Twee belangrijke personen rondom  Erdogan werden geïdentificeerd door de politie als leden van de cel: Hakan Fidan en Faruk Koca, een van de oprichters van de regerende AKP.

De Turkse Hezbollah is een soennitische islamitische terroristische organisatie die ontstond in de jaren 1980, oorspronkelijk gerund door een Koerdische factie. Het is bijzonder actief tegen de Koerdische Arbeiderspartij (PKK), en steunt openlijk geweld als een middel om een islamitische staat te vestigen in Turkije. Niet te verwarren met Hezbollah uit Libanon, wat een Sjiitische partij is.

De groep heeft dus geen banden met de Libanese groep met dezelfde naam. Maar volgens Yayla, bleek dat tijdens de Turkse politie operaties dat TH  banden heeft met  elementen uit het  veiligheidsapparaat van Turkije.

Een mensenrechtenorganisatie heeft in 2000 een gedocumenteerd rapport uitgebracht, daarin is een alarmerend patroon te zien van de banden tussen de Turkse veiligheidstroepen en TH, waaronder getuigenissen van hoge Turkse overheidsfunctionarissen – zoals minister Fikri Saglar, die beweerde dat de Turkse Hezbollah vanaf het begin bestuurd was door de ” het leger “en” uitgebreid en versterkt  1985  op basis van een beslissing op de Nationale Veiligheidsraad “

In april 1995, verklaarde een  officieel Turks parlementair rapport en concludeerde dat de Turkse “militaire eenheden  hulp  gaven “aan een geheime Turks Hezbollah kamp” in de regio Seku, Gönüllü en Çiçekli dorpen, in het district Gercü? van Batman. “

TH is sindsdien aangewezen als een terroristische organisatie door de regering van Erdogan.
In het afgelopen decennium, heeft TH  het geweld niet afgezworen, nu is het gericht op politieke activiteiten.

De gewelddadige nalatenschap leeft voort. Er is een direct verband  tussen TH, al-Qaeda en ISIS.

Halis Bayancuk, alias Abu Hanzala, is de emir van ISIS in Turkije. Eerder, had Turkije op de nationale publieke omroep TRT, Bayancuk geïdentificeerd  als het hoofd van de Turkse tak van al-Qaeda’s. Bayancuk is ook de zoon van Haci Bayancuk, één van de stichtende leden van TH.

Halis Bayancuk (right), the emir of ISIS in Turkey and son of Haci Bayancuk.

Politieoperaties in 2007 in Bingol en Koceeli en in 2008 in Istanboel, Ankara en Diyarbakir, onthulde op hoog niveau de samenwerking tussen TH leiders en al-Qaeda. Een  groot al-Qaeda-netwerk in Turkije onder de leiding van Muhammed Yasar die banden had met  TH.

Emrullah Uslu, een voormalig analist bij de Turkse nationale politie “Counter-Terrorism Unit”, zegt dat het grootste deel van de leden van het netwerk van al-Qaeda in Turkije “contact hebben gehad” met TH.

Vandaag de dag, is TH een splinter factie van ISIS, dat nieuwe salafi-jihadisten rekruteert om “naast ISIS” en andere extremistische groeperingen in Syrië te vechten,” meldt de Turkse journalist Sibel Hurtas.

“Honderden pagina’s documentatie over de Turkse Hezbollah werden ontdekt tijdens de Ankara politie-invallen op  dat het moment,” zei Yayla,met betrekking tot de golf van moorden in de jaren 1990:

“De bestanden bleken directe banden tussen de inlichtingendienst, en twee figuren die nu zeer dicht bij Erdogan zijn: Hakan Fidan en Faruk Koca. En ze toonden aan dat zowel Fidan en Koca  deel uit maakten van de Turkse Hezbollah en de terroristische cel waren achter die aanslagen. ”

Als gevolg van het politie-onderzoek, vluchtte Fidan uit Turkije naar Duitsland, daarna verhuisde hij naar de VS, waar hij bleef en in ballingschap leefde. Toen de AKP aan de macht kwam onder Erdogan keerde  Fidan  terug naar Turkije en kreeg zijn rol als hoofd van de Turkse hulporganisatie, zijn status van ‘terreurcel en terrorist’ zijn op onverklaarbare wijze verdwijnen.

DAESH bastaard kind van de “Turkse Staat 
 Vanwege haar humanitaire geloofsbrieven, de de IHH,  nu samen met de Turkse regering onder leiding van TIKA’s Fidan’, zijn de  “perfecte dekmantel ‘voor Erdogan om zijn geheime Syrië strategie door te voeren  en te laten escaleren.

 De geheime strategie werd voortgezet onder leiding van de Fidan , (nieuw) hoofd van de Turkse MIT .

Als de uitspraken van Yayla’s juist zijn, dan is het huidige hoofd van de machtige MIT in Turkije  een lid van de aan al-Qaeda gelieerde Turkse Hezbollah, die verantwoordelijk zijn voor terroristische moorden op linkse dissidenten in de jaren 1990.

Vanaf ongeveer 2012 , verklaarde Yayla , werden enkele honderden vrachtwagens met  “leveringen” door het IHH  verzonden naar Syrië.

Hij beschreef verder een  aantal actieve politie-operaties tegen het IHH als gevolg van de relaties van het agentschap met Al-Qaeda, Yayla bevestigd verder dat er een grote operatie was, waarbij anti-terreur invallen in Gazientep, Van, Kilis, Istanboel, Adana en Kayseri IHH, hij nauwe banden met al Qaeda en ISIS agenten had ontdekt, die  wapens leveren aan jihadistische groeperingen over de grens.

Hoewel Erdogan en zijn ministers de politie-operatie, die Yayla uitvoerde veroordeelde, propagandeerde hij dat de operatie  het gevolg was van een lopend politieonderzoek naar jihadistische ondersteuning binnen Turkije –  een Gulenistische  samenzwering.

Maar het IHH was slechts één kanaal voor deze acties ter ondersteuning van de Syrische jihadisten.

“De rest van de operaties werden rechtstreeks door het MIT uitgevoerd,” zei Yayla. ” Het MIT transporteerde openlijk wapens en explosieven naar Syrië, per vrachtwagen alsmede potentiële strijders die  vervoerd werden door bussen, meerdere malen. Sommigen van hen werden gevangen door  ons “de Turkse politie. ”

Duizenden buitenlandse strijders gingen door Turkije in de afgelopen jaren om zich aan te sluiten bij diverse  groepen om tegen de regering van Bashar al-Assad in Syrië te vechten en duizenden burgers de dood ingejaagd hebben.

Dit is de eerste keer, dat Ahmet Yayla’s interview met “INSURGE” getuigt en bewijsmateriaal levert en een directe  bevestiging van een ” insider”  het getuigt dat Erdogan’s regering  een oogje dichtkneep m.b.t. tot de Jihadisten verplaatsing door Turkije naar Europa, maar dat de Turkse politie de rol van de Turkse staat m.b.t. de inlichtingendienst gedetecteerd had en nu openbaar maakt dat Erdogan’s regering direct betrokken is bij het sturen van Jihadisten naar Syrië, die direct uit Europa kwamen, zo ISIS en andere jihadistische groepen steunen, tot op de dag van vandaag.

Yayla was niet direct betrokken bij deze operaties, maar werd zich bewust van de vernietigende bevindingen tijdens zijn hoge politie functie,  hij had onbeperkt toegang tot de relevante documenten.
Bommen voor het goede doel 
Het IHH is al lange tijd verdacht van terroristische banden door westerse inlichtingendiensten.

 Een vertrouwelijke “State Department”  kabel van de Amerikaanse ambassade in Istanboel verkregen door Wikileaks, gedateerd 21 juli 2006, bevestigt dat het IHH wordt “verdacht  van de internationale financiering van terrorisme … In 1997 werden plaatselijke functionarissen van het IHH’s Istanboel hoofdkwartier gearresteerd na een inval door de veiligheidstroepen en er werden vuurwapens, explosieven en instructies voor  bommen maken ontdekt”.

De kabel beschrijft een begrafenis na de dood van de al-Qaeda gelieerde Tsjetsjeense militaire commandant Shamil Basajev, mede georganiseerd door het IHH, en persoonlijk bijgewoond door IHH president, Bulent Yildirim.

Basayev werd door het “State Department” als een terroristische individu aangewezen in 2003 als gevolg van zijn  betrokkenheid bij verschillende bloedbaden van  civiele gijzelaars en zelfmoordaanslagen, evenals zijn “banden met al-Qaeda.”

In deze context is de rest van de geheime kabel het vermelden  waard:

 Rouwende zongen Arabische slogans afgewisseld met de volgende zinnen in het Turks: ‘Killer Russen – weg uit Tsjetsjenië,’ ‘Killer Israëli’s – weg uit Palestina,’ ‘Killer Amerikanen weg  – Uit het Midden-Oosten,’ ‘Shamil Basayev – Uw weg is onze weg . Ga in het  verzet ‘als een mogelijke verwijzing naar de komende verkiezingen toen in Turkije, Yildirim had ook een boodschap voor de Turkse regering,’ Ondersteun geen  ongelovigen – als u rechtschapen bent ,  zijn we klaar voor U. Om u te volgen ‘Halverwege de ceremonie verbrandde de deelnemers  een vlag – die we niet konden zien – tot grote vreugde van de menigte.

Yayla bevestigd dat de IHH politie-inval in 1997 directe banden tussen de stichting en al-Qaeda had geïdentificeerd. IHH personeel, zei hij, werden voorbereid voor gevechtsoperaties in Tsjetsjenië, Bosnië en Afghanistan.

Documenten werden gevonden tijdens een inval en het bleek dat wapens  in het geheim werden geleverd aan groepen verbonden met Osama bin Laden.

ISIS  aanhangers stuurde  ook regelmatig onderdelen op transport en geïmproviseerde explosieven over de Turkse grens met Syrië ongestraft!

Foto’s uitsluitend verstrekt aan “INSURGE” door Yayla, die hij rechtstreeks van  vroegere ISIS leden verkregen heeft,  tonen aan hoe  ISIS leden omgaan met de zogenaamde “hell vuurbal bommen” gemaakt van vloeibaar petroleum gas tanks, de onderdelen die worden vervaardigd in Konya, een stad in Turkije waar honderden ISIS supporters wonen.

“Een voormalige ISIS-lid zei dat deze voorraden afkomstig zijn van bronnen beschermd door Turkse veiligheidstroepen,” zei Yayla.


Yayla’s bron een “overloper”  bevestigde dat de onderdelen worden vervoerd per vrachtwagen over de grens naar Syrië om de bommen te maken. De trucks  passeren de Turkse douane zonder problemen. “Ze doodden honderden burgers en kinderen in Syrië,” zei Yayla.

“Ze zijn zeer effectief. De overloper legde uit dat ze op zijn minst tien keer krachtiger en dodelijker zijn dan dan reguliere mortieren. Alle materialen voor deze bommen werden naar Syrië gebracht uit Turkije en ze werden gekocht van Turkije. “

De politiechef wordt bevolen om  ISIS te beschermen

Het is Ahmet Yayla’s persoonlijke ervaring met de Turkse officiële sponsoring van ISIS, dat  misschien wel het meest vernietigende van allemaal is.

“Ik heb een paar keer meegemaakt en met mijn eigen ogen en oren, gezien en gehoord  van de gouverneur van Sanliurfa [een stad op de Turkije-Syrië grens] dat hij sprak met leiders van terroristische groeperingen in Syrië”, zei Yayla.

In een aantal “goed beveiligde” vergaderingen met de hoofden van de politie, wachtte Yayla en zijn collega’s, terwijl de gouverneur zijn telefoongesprekken met rebellenleiders hield.

“Het was echt schokkend,” zei Yayla . “Hij (de gouverneur) sprak openlijk over de situatie in Syrië, en herhaalde vragen over de telefoon over hoe hij zou kunnen helpen bij het verstrekken van alles wat ze nodig hadden, voedsel,medicijnen, wapens, letterlijk alles wat ze nodig hadden.”

Het kwam tot een hoogtepunt toen de gouverneur – die een politiek aangestelde van het ministerie van Binnenlandse Zaken is – begon te eisen dat Yayla toe zou zien op de bescherming van honderden ISIS strijders die werden verscheept naar Turkije om een medische behandeling te ontvangen.

“Ik ben het hoofd van de politie, die werd gevraagd door de gouverneur om ISIS terroristen te bewaken. En ik kreeg politieagenten toegewezen voor deze taak, “zei Yayla. “De officiële politiegegevens van dit beleid  bestaan nog steeds, en kan in gezien worden in de opdrachten van deze programma’s. Deze gegevens kunnen niet worden vernietigd. ”

“Ik was de officier toegewezen om terroristen te bewaken!!

Het vechten dicht bij de Turkse grens was zo intens vanaf 2013 dat er  honderden jihadistische rebellen gewond waren geraakt:

“ISIS strijders werden over de grens gebracht van Sanliurfa in Turkse ziekenhuizen werden ze behandeld. Als hoofd van de politie, werd ik gevraagd door de gouverneur om mijn officieren te sturen en hen  24/7 bescherming te geven , voor terroristen die gewond waren. Het kwam tot een punt dat er zoveel ISIS leden werden behandeld, dat ik  niet  genoeg agenten  kon vinden om die terroristen te bewaken. We waren het die  leden aan een ernstige tekort aan arbeidskrachten als gevolg van deze eisen. Toen dat punt  bereikt was , had ik geen andere keuze dan de gouverneur te vertellen, het kon mij echt niet meer schelen,  ik vertelde hem, dat ik  niet de mankracht had en , de stad lijdt – en ik kan mijn werk niet meer doen.

De gouverneur was boos, zei Yayla, maar als gevolg van de enorme omvang van de ISIS-strijders die in Turkije kwamen voor een medische behandeling, konden zijn eisen niet worden gehaald.
Fadhul Ahmed al-Hayali, ISIS terrorist, kreeg  in het geheim  medische behandeling door de Turkse autoriteiten.

“Het was zo gek je kon zelfs  ambulances zien komen en gaan met de Europese nummerplaten waarin  ISIS terroristen lagen,” zei Yayla.

(foto boven) Abu al-Baghdadi’s plaatsvervanger, Fadhil Ahmed al Hayali, werd gewond door een Amerikaans bombardement. Hij verloor zijn been en hij werd in een van de Turkse ziekenhuizen gebracht en  behandeld. Daarna keerde hij terug naar Syrië. Niemand betaalde geld voor de behandeling. Het was helemaal “gratis. “Het beleid van het verstrekken van gratis medische hulp aan ISIS strijders duurde twee jaar tot 2015. De druk van President Obama voor het sluiten van de grenzen op Erdogan volgde hetzelfde jaar. 

Stop met het vechten  tegen terroristen

Yayla had openlijke twijfels over het reduceren van de politie-operaties tegen de terroristen leidde uiteindelijk, tot zijn gedwongen ontslag,  de gouverneur dwong hem ontstal te nemen van zijn eenheid “terrorismebestrijding”.

“Ik was zo enthousiast over de strijd tegen het terrorisme dat ik een systeem gecreëerd had om de terroristen te pakken, nog voordat zij een nieuwe “cel” ontwikkelde, zei  Yayla.

“Als iemand  betrokken was bij terrorisme, stuurde ik de politie  om in te grijpen, bijvoorbeeld door, spreken met  familieleden om verdere radicalisering te voorkomen. Dus mijn officieren begon in te grijpen zodra we hun activiteiten (ISIS)  hadden  gedetecteerd. ”

Maar de gouverneur was het er niet mee eens.

“Hij hield niet van wat ik aan het doen was, dus ontsloeg hij me uit de “unit terrorismebestrijding”. Vanwege mijn anciënniteit in de Turkse nationale politie, kon hij me niet af. Dus in plaats daarvan maakte hij me verantwoordelijk voor het ministerie van  openbare orde en onderzoek. ”

Yayla bleef ondertussen zijn bevoegdheid inzetten  om hardhandig op te treden  tegen terroristen. Hij vroeg officieren in zijn afdeling om het beleid te stoppen en verdachten te arresteren, verdachte terroristen die zich in en om rondom de  stad bevonden  en het werk van  terrorismebestrijding voort te zetten. Zoals te verwachten, zei hij: “Natuurlijk toen de gouverneur dit hoorde wilde hij niets van dit idee weten!”

In feite,  klaagde Yayla:

“De meeste  tijd dat de alarmcentrale ging en werd aangespoord tot terrorismebestrijding, werd er niemand gestuurd . In plaats daarvan zouden  de Turkse terrorismebestrijding officieren  direct telefonisch contact hebben met hogergeplaatsten  die vertelde om de terroristen te laten lopen. ‘Waarom zou  je ze stoppen? Laat ze gaan ‘, ze zouden zeggen. ”

Yayla zei dat als gevolg van dit beleid, ISIS haar aanwezigheid in Turkije in grote getallen kon opvoeren,met volledige straffeloosheid:

“In principe, mocht de politie  ISIS niet te stoppen in de stad.”

De meest schokkende beschuldigingen van Yayla is dat de Turkse regering rechtstreeks de leider van de Turkse ISIS , Halis Bayancuk, ook bekend als Abu Hanzala,  de zoon van een van de grondleggers van de Turkse Hezbollah, heeft beschermd.

“Mijn politie bronnen bevestigen dat Erdogan  in 2015  Bayancuk 24/7 politiebescherming heeft gegeven,” zei Yayla. “Ik heb nog steeds bewijs door te communiceren met andere politie-bronnen en hoofden. Ze routinematig klagen dat de hoogste Turkse autoriteiten samen werken met ISIS en dat hun inspanningen om ISIS leden te arresteren in Turkije worden belemmerd door de afdeling terrorismebestrijding. “

Photographs of two ISIS members being arrested separately by Turkish police provided exclusively to INSURGE by Yayla

Yayla beschrijft enkele voorbeelden toen zijn eigen ambtenaren van ISIS verdachte activiteiten gingen  onderzoeken, zonder enige steun van hun collega’s in de strijd tegen het terrorisme:

“ISIS leden scheren hun baarden en knippen hun haar, zodra ze in Turkije aankomen, zodat ze zich kunnen mengen in de samenleving. Rechercheurs volgen  hun bewegingen vanaf de dag van hun aankomst in Turkije om hun activiteiten in de stad, het verzamelen en uitwisselen van gegevens  met de “unit ” terrorismebestrijding. Maar ze zouden geen steun van deze afdeling terrorismebestrijding krijgen . In plaats daarvan zouden ze worden verteld ‘stop ze niet , het is niet jouw taak.’ En tot overmaat van ramp, sluit de politie het  onderzoek  van de terroristen. “

Yayla zei verder  dat de mislukte coup het regime van Erdogan had verstrekt, het een perfecte gelegenheid was, om de ambtenaren te liquideren en gevangen te zetten die die kritiek hadden op dit beleid, onder het mom van een Gulenistische  samenzwering: “Veel van deze functionarissen kunnen geen uitspraak doen – als zij spreken zij zullen zij worden gearresteerd of vermoord. ”
 

Een logistieke veilige haven – bloed voor olie

Turkije, een belangrijk lid van de NAVO en de vermeende bondgenoot van het Westen in de strijd tegen ISIS, is nu uitgegroeid tot een open veilige haven voor jihadisten: “ISIS heeft een grote logistieke ondersteunende basis in Gaziantep. Bijvoorbeeld, al de NATO  uniformen worden gemaakt in  Gaziantep, misschien meer dan 60.000, in de afgelopen twee jaar. ”

Dit is niet geheel verwonderlijk, gezien het feit dat Gazientep  vroeger de belangrijkste logistieke basis was,  TH en later al-Qaeda in Turkije.

“Er zijn koepelvormige gebouwen in Gazientep, waar de jihadisten leven – zowel ISIS en Jabhat al-Nusra [voormalig al-Qaeda groep omgedoopt tot Jabhat Fateh al-Sham],” zei Ahmet Yayla. “Dit zijn grote appartementen gevuld met jihadisten. Veel van deze jihadisten nemen niet eens de moeite om zich te mengen onder de bevolking. Ook behouden zij hun opvallende verschijning, met hun  kledingstijl en lange baarden. En ze gaan vrij heen en weer over de grens met Syrië . “

Maar Yayla’s verbazingwekkende onthullingen over de steun van de Turkse regering aan  ISIS is nog niet ten einde. Hij verwees ook naar verklaringen  die hij had verkregen uit tientallen interviews met ISIS overlopers, die leefde in  Turkije, of nu in Syrië . Sommige van deze verklaringen worden nu onderzocht in het  boek van Yayla met zijn academische collega Prof. Speckhard: ISIS overlopers, maar ook in hun recente artikel in het (academisch) tijdschrift: Perspectives on Terrorism.

Beschuldigingen dat Erdogan’s zoon en schoonzoon rechtstreeks zijn betrokken bij de ISIS olie smokkel zijn verschenen in de Turkse pers,  zijn vurig ontkend door de overheid.

Ongeacht deze claims, heeft Yayla eigen bronnen, de ISIS overlopers en deze bevestigden  de rol van zowel Turkije als de Koerdische Regionale Regering (KRG) in Noord-Irak bij het faciliteren om de  ISIS olie door te verkopen aan Europa.

“De belangrijkste route om de olie vanuit het grondgebied van ISIS te krijgen is door het noorden van Irak,” zei Yayla. “ISIS olie wordt getransporteerd per vrachtwagen en vermengd  in  Noord-Irak, met olie van daar.  Dit is de reden waarom de KRG en Erdogan vrienden zijn, al laten ze dit aan de buitenwereld niet weten, daar zijn ze namelijk vijanden. ”

 ISIS verdiende zoveel geld met de olie verkopen,  dat ze moesten stoppen met het tellen van het geld in valuta  en in plaats daarvan begon te tellen met  gewichten in kilo’s.

Een voormalige ISIS emir vertelde Yayla:

“Sommige van de olie gaat direct naar Turkije, maar het gaat vooral  naar Noord-Irak en wordt daar gemengd met de Iraakse olie.“

Volgens Yayla:

“Hij [de ISIS overloper] weet dat zowel voor Turkije en  de KRG, de ISIS tankers  beschermen, ze zijn niet gestopt met beschermen, ze zijn bijna onaantastbaar.  – tanker na tanker na de tanker. Wegen worden geblokkeerd om geen verdenking te werpen en  ISIS, buiten schot te houden, ook andere terroristische (Al-Queda , Fatah al Sham) organisaties.  Hij [de ISIS overloper] en een paar andere ISIS bronnen vertelde me dat die vrachtwagens en tankwagens in staat waren  om  controleposten te passeren zonder problemen, zonder  gevraagd te worden om te stoppen. Dit bewijst gewoon dat ISIS onder bevel is en was  met de Turkse regering.

De Turkse regering heeft geen tekenen laten zien en is marginaal geïnteresseerd in het onderzoek van deze kwesties. Meerdere verzoeken om commentaar werden naar de Turkse ambassade in Londen gestuurd met betrekking tot beschuldigingen en over  Yayla‘s,  behandeling van zijn zoon. Tot vandaag is er geen reactie ontvangen.
De NAVO alliantie en het  terreur Ik stelde  Yayla de grote vraag.

 Waarom?

Waarom zou Turkije ISIS financieren ,de terreurgroep heeft in de afgelopen jaren ook Turkije aangevallen en doelen en mensen  binnen Turkije geraakt?

Yayla speculeert dat politieke corruptie op het hoogste niveau van de regering Erdogan de nationale veiligheid van de Turkse maatschappij heeft uitgehold.

“Vergis je niet. Voor Erdogan, is de politieke islam  slechts een handig hulpmiddel om zijn draagvlak in Turkije te consolideren. En het is nu zijn belangrijkste instrument om te gebruiken tegen alle binnenlandse oppositie die tegen zijn bewind zijn . – In het bijzonder de Koerden, die een krachtige strijdmacht tegen ISIS vormen “

Het meest storende van alles is de oorverdovende stilte van de NAVO.

In reactie op de beweringen van de Turkse staat-sponsoring van ISIS, zei een NAVO-woordvoerder dat de voortzetting van de rol van Turkije in de VS geleide NATO niet in gevaar is.

In een lange verklaring, zei de NAVO-functionaris:

Turkije is een NAVO-bondgenoot, die het  meest direct is blootgesteld aan het geweld en de instabiliteit in Syrië en Irak. Alle andere bondgenoten moeten helpen om Turkije te beschermen met een reeks maatregelen, waaronder de inzet van het Patriot raketafweersysteem. De strijd tegen ISIS vraagt om een uitgebreide en volhardende inspanning, met inbegrip om de illegale financiering van ISIS te vernietigen  en het einde van de stroom van buitenlandse strijders. Alle NAVO-bondgenoten moeten een bijdrage leveren aan de door de VS  wereldwijde geleide coalitie tegen ISIS. Turkije  maakt een cruciale bijdrage, onder meer door het “hosten” van verschillende andere NAVO-bondgenoten   “gebruik van de  Incirlik vliegbasis” en versterking van de beveiliging van de grens met Syrië. Op onze recente top in Warschau, heeft de NAVO besloten dat onze AWACS-vliegtuigen zullen  bijdragen aan de “Global Coalitian” lucht foto en radar dekking verzorgen. We hebben afgesproken ook de training te intensiveren  van  Iraakse officieren, waaronder in Irak. De Turkse regering heeft aangeboden als training: duik faciliteiten binnen Turkije te laten plaatsvinden. “ 

De NAVO, zo blijkt, heeft geen interesse in het onderzoek naar de systematische sponsoring van ISIS vanuit het hart van de alliantie.

Ondertussen, betaalt  Ahmet Yayla  een hoge prijs om  uit te spreken, als klokkenluider. Na dat zijn zoon gedetineerd is op ongefundeerde beschuldiging van terrorisme, is de Turkse regering nu een escalatie begonnen,  haar campagne tegen de voormalige terrorismebestrijding chef,  door hem publiekelijk te labelen als  een terrorist, gedaan  door de staat gecontroleerde media.

Op een woensdag getuigde Yayla  voor het Amerikaanse Congres Subcommissie Europa, Eurazië over de  opkomende bedreigingen en over steeds meer aanwijzingen dat de mislukte coup werd “opgevoerd” door elementen van Erdogan’s eigen regering. De volgende dag,  werd door de Turkse staat gerunde  krant “Anadolu Agency”de beschuldiging geuit dat  Yayla  een “vermeend lid van de Fetullah Terrorist Organisation (FETO)” zou zijn direct onder de leiding van Fetullah Gulen.

Erdogan bestempelt iedereen als Gulenist , die tegen hem is. “Ik ben geen Gulenist. Ik ben maar een gewone bijna niet praktiserende moslim. “

Yayla‘s echte misdaad echte misdaad is het openbaar maken van het Erdogan regime die tot zijn nek toe in het terrorisme is verwikkelt en allerlei sprongen maakt: Een mislukte coup, Gülen, en wat door velen vergeten wordt, de vervolging van Alevieten, al jaren, een semi-seculier geloofsgroep, die van veel rechten wordt beroofd en ook als aanhangers van Gülen worden bestempeld!

Yayla’s moed, gaat ten koste van  zijn familie.  

De NAVO en Europa blijven het  regime van Erdogan beschermen, de zogenaamde ‘oorlog tegen het ISIS’ , de zogenaamde dictator Assad en dictator Poetin,  staan in de weg bij deze “vuile”deals en “regime-changes”moet doorgevoerd worden, anders zou de  waarheid aan het licht komen en het eenzijdige streven naar wereldheerschappij van VS, tezamen met hun “vazal”staten van de EU zou niet meer werken!

 Bron: https://freesuriyah.wordpress.com/2016/09/23/een-klokkenluid-vertelt-hoe-de-navo-de-grootste-bondgenoot-is-in-het-bewapenen-en-financieren-van-isis-en-de-fake-coup-van-gulen-2/

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!