De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Een globale wereld.

Een globale wereld.

donderdag 25 september 2014 19:22
Spread the love

Als we de wereld van vandaag de dag vergelijken met de wereld van ongeveer dertig jaar geleden kunnen we niets anders concluderen dan dat de wereld globaal geworden is. De voordelen hiervan zijn duidelijk. 

Hoewel de afstanden net zo groot zijn als voorheen, kost het minder tijd en geld om van de ene plaats naar de andere te reizen. De technologische revolutie heeft ons ook veel geholpen om de communicatie te verbeteren. Zowel privé als professioneel komen we veel beter uit de voeten. 

We kunnen niet alleen makkelijker en sneller naar elkaar schrijven, maar we kunnen , via videocommunicatie, elkaar ook zien en met elkaar praten alsof we vlak bij elkaar zitten. Dit helpt mensen die familieleden in andere landen hebben ontzettend veel en schept ook eindeloze mogelijkheden op professioneel gebied. Chirurgen assisteren elkaar op duizenden kilometers afstand, leraren kunnen als gastdocent een les geven aan de andere kant van de wereld en zakenmensen en politici kunnen met elkaar vergaderen zonder een vliegtuig te hoeven nemen. 

Zelfs de kans op oorlog is kleiner geworden omdat de communicatie gewoon eenvoudiger geworden is. Misverstanden kunnen sneller uit de weg genomen worden. De negatieve kanten van de globalisatie kunnen door de mens gerectificeerd worden maar de positieve kanten scheppen de gewone burgers alleen maar voordelen.

take down
the paywall
steun ons nu!