De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Een antwoord op het artikel in “De Tijd” over Europa contra België
De Europese genocide -

Een antwoord op het artikel in “De Tijd” over Europa contra België

zaterdag 12 november 2011 15:30
Spread the love

Een aanrader is dit artikel even te lezen.

http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_belgie/Belgie_riskeert_EU_boete_van_708_miljoen_euro.9125608-3136.art

Hieronder mijn reactie daarop.

Dat die Mnr Olli Rehn (in zijn ivoren toren) er eens rekening mee houdt dat het nog altijd de basis (lees burgerbevolking) is die de consumenten uitmaken, en als men niet meer kan consumeren er dan ook geen investeringen niet meer nodig zijn om consumenten producten te maken. In plaats dat Europa een boete oplegt aan landen die het moeilijk hebben, zouden ze beter deze landen voor een jaar vrijstellen van de bijdrage die deze landen moeten doen aan Europa. De intrest die deze landen betalen blokkeren op een normale % zou ook al een goede hulp zijn.

Een dictaat opleggen lijkt me niet een goed idee, of zijn ze het probleem in het verleden “verdrag van Versailles” vergeten, de voornaamste reden van de II wereld oorlog. Schijnbaar word er niet geleerd van vroegere voorvallen, en wil men nog steeds een agressieve manier toepassen en burgers dwingen het kapitaal te steunen, ipv een helpende hand toe te steken. Ze zouden beter wat lessen uit België trekken en ons sociaal systeem overnemen, en de bevolking niet nog meer belasten.

Misschien is het beter eens verder te kijken dan alleen de bevolking. Hoe zit het met die multinationals en bedrijven met een monopolie positie?? Zij maken miljarden winst en worden daar niet op belast. Als ze het jaar nadien minder winsten maken aanzien ze dat als een verlieslatend jaar, en moet er overheidssteun gegeven worden.

Voor de banken die het slecht doen, dan maar een faillissement, alles verkopen en de overschot terug betalen aan de spaarders, en sorry voor de beleggers die dachten er grote winsten te maken, het is hun risico, en verliezen hoort daar nu eenmaal bij. Als een zelfstandige zijn facturen niet meer kan betalen zal hij ook in faling gaan, en daar is geen overheidssteun voor voorzien.

take down
the paywall
steun ons nu!