De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Edward Snowden, Wikimedia Commons
Brekend nieuws, Internationaal. NSA, lekken -

Edward Snowden mag Rusland in

donderdag 1 augustus 2013 15:56
Spread the love

Edward Snowden, de man die openbaar gemaakt heeft dat het National Security Agency van de Verenigde Staten eigenlijk iedereen afluisterd, heeft donderdag assiel gekregen in Rusland en kan eindelijk van de luchthaven af.

Volgens het Russische media agentschap RT zei de advicaat van de heer Snowden, Anatoly Kucherena, : “Ik heb net de papieren van de Russische immigratiedienst aan hem overhandigd.

Dat zijn de papieren die hij nodig heeft om de transit zone te kunnen verlaten.”

De advocaat van de voormalige aannemer van de veiligheidsdienst zou de exacte locatie  van de heer Snowden in Rusland uit veiligheidsoverwegingen niet openbaar willen maken.

Wikileaks, de organisatie die de documenten van Snowden openbaar maakte en door de Verenigde Staten gezien wordt als medeplichtige van Snowden, schreef ook op Twitter dat hem tijdelijk assiel is verleend en dat hij het vliegveld heeft verlaten.

take down
the paywall
steun ons nu!