De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Editoriaal 1 september 2010

Editoriaal 1 september 2010

donderdag 2 september 2010 11:19
Spread the love

Onze getrouwe lezers vinden dus onze bladzijde bij “DeWereldMorgen”. Wij gaan op dezelfde wijze verder in onze nieuwe uitgave.

Wij hopen dat zowel oude als nieuwe lezers deze uitgave zullen waarderen.

De koning, Albert II, heeft Elio Di Rupo gevraagd om de preformatie verder te zetten. Ondertussen praat hij met de Sociale Partners. Na de neen van N-VA en CD&V op zijn voorstellen, komt men dus met ‘schriftelijke’ teksten (Peeters) en waarborgen voor de financieringswet. Er is immers geen alternatief. De pers reageert moeilijk. “De Standaard” is nu een blad dat het neoliberalisme verkondigt, en de Vlaamse standpunten amper meedeelt.

In dat nieuwe licht wordt de IJzerbedevaart amper belicht en doet men alsof er bijna geen aanwezigen waren. Er zijn nog amper grote manifestaties buiten de Evenementen…

Onze samenleving is veranderd, qua belangstelling. Ondertussen is er de ideologische belangstelling gezakt.

De federale regering loopt naar het failliet. Hoe we daarmee moeten omgaan is duidelijk: een Staatshervorming met responsabilisering. Het is de laatste kans voor dit land.

 

Uw, Tijdingen

take down
the paywall
steun ons nu!