De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Ecxlusief stelt zijn 15e “sterren”nacht voor

maandag 13 februari 2012 10:43
Spread the love

In discotheek Noxx te Antwerpen werd vorige week de 15e nacht van Exclusief aangekondigd.

Thema van de 15de editie van de Nacht van Exclusief zijn de Sterren.

De aanloop tot De Nacht van Exclusief op zaterdag 17 maart 2012 in Kursaal Oostende, wordt een stormloop. Een race tegen de conventies, een onverbiddelijke strijd met wat tot nu toe een event heette te zijn. Het wordt een open oorlogsverklaring aan taboes en saaiheid. De Nacht van Exclusief, al sinds de start vijftien jaar geleden een hype, verpulvert nu naar aanleiding van de eerste jubileumeditie in maart eerstkomend alle clichés van een traditioneel feest.

Het begint al met een volledig gerestyled magazine, overrompelend verfrissend. Vervolgens is er het concept van het event zelf. Voor het eerst in de geschiedenis van het vaderlandse entertainment wordt er een originele link gelegd tussen de sterren van de showbizz en de sterren van de gastronomie. Zo zullen onder anderen de iconen van de musical, Ann Van den Broeck, Hans-Peter Janssens, Sasha Rosen, Sam Verhoeven en Daisy Thys, schitteren naast de succulente creaties van gastronomische topchefs als Stéphane Buyens (Hostellerie Le Fox, De Panne), Wout Bru (Chez Bru, Eygalières, Frankrijk) en Viki Geunes (’t Zilte in het MAS, Antwerpen). En de beste kazen van Kaasaffineurs Michel & Frédéric Van Tricht (Berchem, Antwerpen).

Maar dat is lang niet alles. Nog tal van andere confronterende showbizz acts zullen ten tonele gevoerd worden. En in avant-première wordt de transformatie van Tanja Robinson Dexters van onverschrokken brousse-babe tot Exclusiefs gesofisticeerde topdiva met een waanzinnige creatie van hoedentovenaar Elvis Pompilio in wereldpremière geopenbaard.

Over wereldacts gesproken, de verbluffende en bij uitstek internationale Red Bull X-Fighters, die normaliter tot in Australië en Zuid-Afrika stadions vullen met minimaal 50.000 uit de bol gaande fans, worden speciaal voor De Nacht van Exclusief overgevlogen om onder leiding van de Vlaming Jimmy Verburgh (team FMX4Ever) verbijsterend riskante stunts uit te halen op hun motoren. Maar zelfs met die spraakmakende insteek neemt de organisatie van De Nacht van Exclusief geen genoegen. Een kampioen trialmotorbike komt speciaal over vanuit Engeland om op zijn zware motor acrobatische indoor acts op te voeren. Tenslotte zullen de Vlaamse meervoudige wereld- en Europees kampioen trialbike Kenny Belaey en zijn broer Wesley met hun verbluffende stuurvaardigheid op hun bikes alle aanwezigen naar adem doen snakken.

take down
the paywall
steun ons nu!