De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Drugsdealers veroorzaakten rellen in het VK’
Rellen, Drugshandel, London, Engeland -

‘Drugsdealers veroorzaakten rellen in het VK’

donderdag 11 augustus 2011 11:07
Spread the love

Een aantal Britse media werpen vandaag hun licht op de mogelijke oorzaken die aan de basis van de Britse rellen liggen. Een piste daarbij is opmerkelijk en ze wordt angereikt door Chris Cook van het portaal Euro Tribune.

Cook verwijst naar een artikel in de krant The Scotsman waarin een nieuwe strategie uit de doeken wordt gedaan die de Britse autoriteiten toeliet een reeks grote drugsdealers aan banden te leggen. Zo werd vorige week in de stad Southampton nog een recordvangst cocaïne gedaan. De nieuwe tactiek lijkt zo succesvold dat The Guardian zich een tijd geleden afvroeg of een tekort aan heroïne mensenlevens in gevaar zou brengen. Ook een reeks bloggers die de drugsonderwereld van nabij volgen hadden het over ‘een serieus droog seizoen’ in de heroïnehandel.

Wanneer de Britse drughandel aan banden wordt gelegd gebeuren 2 zaken:

1. Verslaafden komen niet aan hun drugs
2. Dealers komen niet aan geld

Een ganse reeks mensen raakt zo over zijn toeren en ziet zich verplicht nog meer zaken te gaan stelen om zo duurdere drugs te kunnen kopen. Aan de andere kant moeten dealers hun lucratieve handel stoppen en geld gaan zoeken in andere -potentiëel nog gevaarlijkere- activiteiten.

Cook denkt dat de lokale drugsbaronnen een niet onaanzienlijke rol hebben gespeeld in het starten van de onlusten.

Marc Duggan – de man die vorige week werd doodgeschoten en wiens dood de rellen inluidde- zou volgens Cook een niet onbelangrijke drugsdealer zijn geweest. De rellen in Tottenham zouden dus een wraakactie kunnen zijn geweest van lokale dealers die de politie ‘een lesje wilden leren’. Hoewel er ongetwijfeld ook een reeks andere oorzaken zijn, is deze piste toch een zekere aandacht waard.

http://www.eurotrib.com/story/2011/8/9/83025/46266

http://news.scotsman.com/scotland/39Scottish-FBI39-arrests-over-70.6812608.jp

http://www.guardian.co.uk/society/2010/nov/21/heroin-shortage-uk-overdose-users

http://memoiresofaheroinhead.blogspot.com/2011/01/dry-season-heroin-drought.html

Bron : express.be

take down
the paywall
steun ons nu!