De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Droommachine: liefdesdraaibed
Tijdingen, VTI Oostende, MyMachine -

Droommachine: liefdesdraaibed

maandag 13 juni 2011 20:08
Spread the love

In oktober 2010 werd het startschot gegeven van de derde cyclus van MyMachine, het door de Verenigde Naties bekroonde initiatief voor kleine (en grote) kinderen die hun eigen droommachine willen ontwikkelen, in de provincie West-Vlaanderen. Vanaf dat moment lieten 160 kinderen hun fantasie de vrije loop om hun eigen droommachine te bedenken en te tekenen. Met deze ruwe, dikwijls knotsgekke ideeën gingen Howest studenten van de masteropleiding Industrieel Ontwerpen aan de slag. Zij zetten de favoriete droommachine van elke klas om in knappe ontwerpen. Nieuw is dat ook een studententeam van de Howest bacheloropleiding Digital Arts & Entertainment de wildste kinderideeën omtoverde in een computergame. Ten slotte werkten 8 technische secundaire scholen de laatste maanden hard om deze droommachines effectief te bouwen.
MyMachine overhandigde alle 8 droommachines en de computergame officieel aan de kinderen van de lagere school.  Alle overdrachtmomenten worden verwerkt in een reportage, die het brede publiek dan op een originele manier kan herbeleven tijdens de Week van het Ontwerpen (van 22- 26 juni 2011) in Kortrijk.

Het enthousiaste team van VTI Oostende slaagde erin om een prachtige droommachine te realiseren.  Op donderdag 9 juni  kregen de jonge uitvinders van het 6de  leerjaar van het Onze-Lieve-Vrouwecollege Vuurtoren uit Oostende hun ‘liefdesdraaibed’ te zien.
De uitvinders: Onze-Lieve-Vrouwecollege Vuurtoren uit Oostende – 6de leerjaar. De ontwerpers: Alexandre de Bie, Annelies Rollez, Simon Dessauvage en Ivo Six  – Howest Master Industrieel Ontwerpen – jaar 3. De machinebouwers: VTI Oostende – 5de jaar Mechanische Vormgevingstechnieken

Wat?
Je hebt een stapelbed en wil bovenaan liggen. Maar je broer of zus ook. Oplossing is een automatisch draaibed waar je elke twee uur van plaats verwisselt. Je weet dus ‘s morgens niet waar je wakker wordt, bovenaan of onderaan. Heb je ruzie? Lig dan heel even met je rug naar elkaar. Maar dit ingenieuze draaibed helpt je vooral om het weer goed te maken en iets liefs te zeggen tegen je vriendje, of vriendinnetje, of broer of zus. Vandaar: het liefdesdraaibed – maar werkt het ook echt? Op deze vraag kregen de kinderen een antwoord en ze konden hun droommachine al eens uittesten.

Contact en Info MyMachine: Aagje Beirens, projectcoördinator; +32 474/491 662; aagje@mymachine.be; www.mymachine.be

take down
the paywall
steun ons nu!