De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Burgemeester van Sokoura inaugureert een nieuwe waterput (Mali)

Drink water voor drinkwater

woensdag 13 maart 2013 16:35
Spread the love

Met de actie ‘Drink water voor drinkwater!’ roept de NGO Protos op om een actie op te zetten voor een betere toegang tot drinkwater wereldwijd. Bovendien is 2013 het Internationaal Jaar voor Samenwerking rond Water. Een ideale gelegenheid om samen actie te ondernemen.

Duid 22 maart alvast met stip aan in uw agenda. Zoals elk jaar vindt op 22 maart de Wereldwaterdag plaats, een dag met wereldwijde aandacht voor de waterproblematiek, en in het bijzonder voor de naar schatting 783 miljoen mensen die het anno 2013 zonder toegang tot drinkbaar water moeten stellen.

Om dat cijfer naar beneden te halen, kan u zelf het heft in handen nemen. Met de actie ‘Drink water voor drinkwater!’ roept de NGO Protos op om een actie op te zetten voor een betere toegang tot drinkwater wereldwijd. Protos is een Belgische NGO die al ruim 30 jaar actief is in het aanleggen van drinkwaterinfrastructuur in verschillende landen in het Zuiden. 

Flessen vullen

Hoe gaat de actie in zijn werk? Drink in de week van de Wereldwaterdag (18 tot 24 maart) enkel water op de werkvloer, op school, met uw vereniging of thuis. Het geld dat u uitspaart door geen andere dranken te nuttigen, zamelt u in een lege fles in.

Hoe meer centjes in de waterfles, hoe beter! Want zo investeert u mee in drinkbaar water. Want wist u dat elke euro die wordt ingezet voor water, uiteindelijk acht euro oplevert? 

Misschien hebt u zelf een ander creatief idee om actie te ondernemen en uw fles gevuld te krijgen? Protos helpt u graag om er samen een succesvolle actie van te maken. U kan uw actie registreren op www.drinkwater.voordrinkwater.be. 

Return on investment

Miljoenen vrouwen en kinderen lopen dagelijks en gemiddeld zo’n 6 kilometer om water te halen, gewoon om te kunnen overleven. Met een betere toegang tot water hebben deze vrouwen meer tijd om een eigen economische activiteit op te zetten. Kinderen kunnen naar school.

Drinkbaar water betekent ook minder ziek zijn en minder diarree. En toegang tot water betekent tot slot ook een betere oogst. Van een mooie ‘return on investment’ gesproken. Want voorkomen, is goedkoper dan genezen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!