De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Drie nadelen van intelligent zijn.

Drie nadelen van intelligent zijn.

dinsdag 15 augustus 2017 11:00
Spread the love

“Intelligente mensen hebben de neiging om zich het hoofd te breken over van alles en nog wat – van existentiële vragen tot de hoeveelheid kleurstoffen in hun voedsel.
Een onderzoek uit 2015 laat zien dat een hoge verbale intelligente samenhangt met de neiging om zich zorgen te maken en dingen die gebeurd zijn eindeloos te ‘herkauwen’.
Bovendien ontdekten de onderzoekers een verband tussen een hoge intelligentie en een verhoogd risico op angst en depressie.”

Gevoelig voor geluiden in het algemeen ben ik ook. Verder kan ik vrij allergisch zijn voor bepaalde geuren, gelaatsuitdrukkingen, stemmen, ornaten, opsmuk, verwoordingen, levenshoudingen, gedragingen, … Ik voel me vaak vrij intolerant, en daar voel ik me dan weer schuldig over. Mijn brein/karakter is een vat vol tegenstellingen, en dat is best vermoeiend voor vooral mezelf en leidt tot veel onbegrip.

“‘Hoe meer je weet, hoe meer je weet dat je niet weet,’ wordt er wel gezegd, en daar zit iets in.” Zalig zijn de simpelen van geest …

“Volgens de onderzoekers komt dat onder meer doordat mensen met een hoge creatieve intelligentie hun omgeving met al hun zintuigen in zich opnemen en zich er in mindere mate voor kunnen afsluiten.”

Of ik mezelf onderschat? Laat ik het zo zeggen/schrijven: twijfelaars zouden beter wat sneller beslissen en zich ermee verzoenen als het resultaat ervan niet perfect is, en doeners zouden beter wat langer twijfelen om te voorkomen dat ze achteraf moeten doen alsof het falen niet aan hen lag/ligt.

http://wibnet.nl/…/intellige…/3-nadelen-van-intelligent-zijn

 ——————————–

https://verkenjegeest.com/zeer-intelligente-mensen-vaak-onzekerder/?utm_medium=post&utm_source=website&utm_campaign=featured_post

————————————————-

https://verkenjegeest.com/de-intelligentste-mensen-en-depressie/

 

take down
the paywall
steun ons nu!