De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Drank en drugs

Drank en drugs

dinsdag 25 augustus 2015 23:11
Spread the love
Wat een bewogen vakantie- op cannabisgebied dan toch – hebben we achter de rug! Nog nooit waren er zulke hypocriete repressieve acties als dit jaar. Hoe belachelijker kan het nog worden? Terwijl de hele wereld de armen opent voor cannabis als genotsmiddel en medicijn worden we in België alsmaar dommer gehouden. Je kon geen festival betreden zonder het risico te nemen om gefouilleerd of aan een speekseltest te worden onderworpen. Dit terwijl er nog nooit slachtoffers zijn gevallen ten gevolge van het roken van een joint of ander cannabisgebruik op een festival.

Voorlichting

Het grappige is dat alle jongeren maar lopen te zingen dat ze drank en drugs willen. Zelfs mijn tienjarige zingt het luidkeels mee- alle tieners zeggen JA tegen MDMA- en vraagt zich dan ook af wat MDMA in feite is. Als ouder heb je dan toch de plicht om te zeggen dat dat een pilletje is waar je vrolijk van wordt maar als je teveel van die pilletjes neemt kan het helemaal fout gaan en je kan er zelfs aan sterven als ze jou een giftig pilletje verkopen. Dat heb je nu eenmaal met een illegaal product, er is geen kwaliteitscontrole dus alles gebeurt op eigen risico. Daarom dat mama wil dat cannabis legaal wordt, zodat er tenminste controle is op de kwaliteit, want nu wordt ook daar serieus in gesjoemeld.

Ik hou mijn zoontje niet graag dom, ik vond het al erg genoeg dat ik hem moest wijsmaken dat Sinterklaas bestaat, een grote leugenaar voelde ik mij, hoe mooi die traditie volgens sommigen ook is. Maar natuurlijk wil je het niet verpesten voor de andere kinderen en daarom doe je mee. Maar kijk wat er van gekomen is, een grote onwetende kudde schapen zijn we geworden, die maar alles geloven wat mannen en vrouwen met (mantel)pakken ons wijsmaken.

Alcohol of cannabis?

Nu, politiekers zeggen vaak dat we cannabis niet mogen vergelijken met alcohol. Wat natuurlijk mega-irritant is want hoeveel mensen zijn er niet die cannabis gebruiken als alternatief genotsmiddel? Alcohol is veel verslavender, je kan er behoorlijk ziek van worden en het levert geweld en echtscheidingen op. Ok, in beperkte mate kan het voor romantiek zorgen en een goeie babbel opleveren maar daarnaast zijn er heel wat andere neveneffecten die heel wat nefaster zijn voor onze samenleving dan cannabis ooit kan zijn, ondanks de illegale status en het feit dat we soms regelrechte rommel onze longen inzuigen.

Professor in de pediatrie Aaron E. Carroll schreef een hele uiteenzetting over het verschil tussen alcohol en cannabis. Ouders vragen hem regelmatig wat hij aanvaardbaar vindt dat kinderen doen: drinken of cannabis gebruiken? Hij antwoordt altijd: geen van beide, maar als hij heel eerlijk moet zijn dan kiest hij cannabis, en hier (vertaling van het origineel artikel uit The New York Times) legt hij uit waarom. Laat je dus niet meer van de wijs brengen door die achterhaalde praat van onwetende politiekers. Hij zegt trouwens ook dat het irrationeel (onlogisch, in strijd met het gezond verstand) is om cannabis en alcohol niet met elkaar te vergelijken!

Zal ik je eens een geheim verklappen? Ook N-VA stemmers durven wel eens te blowen! De druk op de ketel wordt alsmaar groter, hoelang nog voor het deksel eraf gestuwd wordt?

Maar we hebben cannabis natuurlijk niet nodig om gelukkig te zijn! Ofwel? Ik ben zelf overtuigd van de anti-depressieve werking, hoewel die nog niet volledig onomstotelijk wetenschappelijk is vastgesteld. Maar het beste medicijn komt niet uit een plant noch uit een pilletje. Het komt uit je eigen hoofd. Een simpel trucje om je goed te voelen is door te lachen. Tover een glimlach op je gezicht en je hersenen denken dat je vrolijk bent en geven endorfines vrij waardoor je meteen echt vrolijk wordt. Hoe eenvoudig kan het leven toch wel niet zijn?

Een maand zonder wiet

Aangezien ik nogal veel over cannabis praat en ook vaak mijn vaporizer meeheb en mensen bij allerlei ziekten en ongemakken cannabisolie aanpraat, denken sommigen dan ook dat ik zwaar verslaafd ben aan het goedje. Ik weet wel beter, maar toch ga ik de uitdaging aan om een maand geen cannabis in mijn systeem op te nemen. Binnen een maand volgt het verslag. Tot dan!

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!