De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Draagmoederschap – recht van het kind?

Draagmoederschap – recht van het kind?

dinsdag 7 oktober 2014 13:44
Spread the love

Het draagmoederschap is een actueel onderwerp in Frankrijk, waar homokoppels contracten aangaan in de VS om er een kind te laten insemineren en dragen. 

De protestmars vorig weekend werd afgeschilderd als zijnde conservatief, religieus en extreem-rechts getint.

In naam van de vooruitgang zou dit perfect moeten kunnen voor vele progressievelingen. Namelijk, waarom zou een homokoppel geen kind met hun eigen genetische kenmerken kunnen hebben? Discriminatie? 

Tot nader order is homo-zijn een keus en geen gezondsheidsinvaliderende conditie om een kind te baren.

En hoe zit het met het recht van het kind op een moeder? Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat er een speciale band ontstaat tussen kind en moeder. Gaan we dit opofferen omdat een stel een bepaalde seksuele keus maakt?? 

En wie gelooft nu echt dat een vrouw vrijwillig een zwangerschap doorgaat en het kind na 9 maanden afstaat, als de hoofdreden niet het geld is? Is dit waarvoor vrouwen zo lang hebben gestreden? Om hun baarmoeder in alle vrijheid (en slavernij van de afgod Mammon) ter beschikking te kunnen stellen? De logische volgende stap is dan natuurlijk de kindjesfabrieken in derdewereldlanden, zoals er al sommige bestaan en ontmanteld werden.

http://reinfobel.wordpress.com/2014/10/07/draagmoederschap-recht-van-het-kind/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!