De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Do It Yourself Together in crisistijd volgens Jan Rotmans
Klimaat,transitie,Jan Rotmans -

Do It Yourself Together in crisistijd volgens Jan Rotmans

woensdag 11 september 2013 09:50
Spread the love

Jan Rotmans wie ben ik

Ik ben een maatschappelijk gedreven wetenschapper, met ruim 200 publicaties op het gebied van klimaatverandering, global change modellering, duurzame ontwikkeling, transities en systeeminnovaties op mijn aktief. Na mijn promotieonderzoek en mijn werk bij RIVM werd ik in 1997 de jongste professor van Nederland bij de Universiteit van Maastricht (ICIS: International Centre for Integrative Studies). In september 2004 heb ik het nieuwe onderzoeksinstituut DRIFT opgericht: Dutch Research Institute For Transitions. Daarmee werd ik professor in transities and transitiemanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Naast mijn wetenschappelijk werk (lokaal, nationaal en internationaal) wil ook een een bijdrage leveren aan de maatschappij. Ik wil een weg banen naar een duurzame samenleving. Daarvoor is een ingrijpende omslag, een transitie, noodzakelijk. Met mijn kennis wil ik graag als het ware de spelregels opstellen van hoe dat moet, zodat daarna creatievelingen uit alle hoeken van de maatschappij daarmee aan de slag kunnen. Of het nou om een duurzaam project, regio, of sector gaat.

Meer weten: http://janrotmans.com.beneva.fr/

take down
the paywall
steun ons nu!