De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Dikke pot/Haatstuk van Metrocolumnist Dijkgraaf, dat in de vuilnisbak thuishoort/Ingezonden stuk aan Metro

Dikke pot/Haatstuk van Metrocolumnist Dijkgraaf, dat in de vuilnisbak thuishoort/Ingezonden stuk aan Metro

zaterdag 19 november 2016 15:25
Spread the love

DIKKE POT/HAATSTUK VAN METRO COLUMNIST DIJKGRAAF, DAT IN DE VUILNISBAK THUISHOORT/INGEZONDENSTUK AAN METRO

ZIE OOK

http://www.astridessed.nl/dikke-pothaatstuk-van-metro-columnist-dijkgraaf-dat-in-de-vuilnisbak-thuishoortingezonden-stuk-aan-metro/

VOORAF

Hierbij mijn aan de redactie van de Metro gestuurde Ingezonden stukover het racistische en Islamofobe haatstuk van Metro columnist Jan Dijkgraaf”Dikke pot”, waarin hij moslims, zwarten, lesbiennes en gehandicapten beledigt. [1]
Eerder schreef ik reeds een kritisch commentaar op het vod[anders kan ik het niet noemen] ”Dikke pot”

Zie direct onder noot 1 mijn Ingezonden stuk.En daaronder de link naar mijn eerdere commentaar op haatstuk ”Dikke pot”

Astrid Essed

[1]

METRONIEUWS.NLDIKKE POTJAN DIJKGRAAF23 OCTOBER 2016
  http://www.metronieuws.nl/colu mns/99-woorden/2016/10/dikke-p ot

TEKST

DIKKE POT

Soms zou ik weleens een dikke, zwarte, islamitische pot in een rolstoel willen zijn.Dan heb je geen last van je fatshaming, je white privilege, je islamofobie, je homofobie, je male privilege en je cultural appropriation (als je bukt en die gehandicapte in haar eigen kleutertaaltje aanspreekt, omdat de enige andere die je kent staatssecretaris Jetta Kleinsma is).Of mag ik voortaan als hardwerkende, keurig belasting betalende en nooit wegens één misdrijf veroordeelde doodgewone Hollandse jongen verschoond blijven van die schreeuwende en sissende beroepsslachtoffers die eisen dat ik in de spiegel kijk?Zou me een lief ding waard zijn.

INGEZONDEN STUK

Wat een racistisch haatstuk is er weer geschreven door Metro columnistJan Dijkgraaf. Ik doel op het op 23 october geschreven stuk ”Dikke pot”,dat feitelijk in de vuilnisbak thuishoort, niet in een krant.In dat vod [anders kan ik het niet noemen] zegt Dijkgraaf, dat hij soms een”dikke, zwarte, Islamitische pot in een rolstoel” zou willen zijn. Daarmeeageert hij tegen bewegingen, die stelling nemen tegen discriminatie van moslims,vrouwen en minderheden [White privilege, Male privilege, cultural appropriation],alsof degenen, die discrimineren ”zielig” zijn en de slachtoffers van discriminatiehen zouden ”onderdrukken” [omgekeerde wereld dus]Met deze stellingname verdedigt hij dus Islamofoben en racisten en vindt hijonderdrukking van vrouwen en minderheden kennelijk okay..Ook geeft hij een sneer naar lesbiennes [die hij denigrerend ”pot”noemt] en laat hij zich beledigend uit tegen gehandicapten.Dat hij een dergelijk achterlijk en denigrerend wereldbeeld heeft, is zijnzaak.Dat de Metro als krant, die door miljoenen gelezen wordt, Dijkgraaf,die zich regelmatig Islamofobisch uitlaat, een podium geeft, is een schande.De Metro zou hieruit consequenties moeten trekken en dergelijke haatstukkenniet meer plaatsen, anders is zij als krant medeverantwoordelijkvoor de propaganda/verspreiding van racisme, Islamofobie, homofobieen sexisme.

Astrid EssedAmsterdam 

MIJN COMMENTAAR OP HAATSTUK ”DIKKE POT”
DIKKE POT/WEERZINWEKKEND HAATSTUK VAN METROCOLUMNIST DIJKGRAAF/WILDERS RIOOL OPENASTRID ESSED15 NOVEMBER 2016

http://www.astridessed.nl/dikke-potweerzinwekkend-haatstuk-van-metro-columnist-dijkgraafwilders-riool-open/

take down
the paywall
steun ons nu!