De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Digitale Transformatie

Digitale Transformatie

donderdag 27 oktober 2016 20:00
Spread the love

Begin oktober werd het nieuws bekend gemaakt van de ontslagen bij ING bank. In de reeks gepubliceerde opinies die daarop volgde kwam er een begrip telkens naar voren: digitale transformatie.

Investeringen in digitale technologieën, die bedrijven horen te maken om competitief te kunnen blijven in tijden van digitale transformatie, zorgen er momenteel voor dat jobs op de helling komen te staan. Geert Noels, ondernemer en macro-econoom, werd op de dag van het ING-nieuws uitgenodigd in Van Gils & Gasten om deze evolutie te proberen kaderen.

Digitale transformatie is een koepelterm die vele ladingen dekt. Volgens Brian Solis, een invloedrijk auteur en spreker over het onderwerp, kan het als volgt worden gedefinieerd:

“Digital transformation is the realignment of, or new investment in technology, business models, and processes to create new value for customers and employees and more effectively compete in an ever-changing digital economy.”

Peter Hinssen, trendwatcher van eigen bodem, nam hierover het woord in De Tijd en in het magazine Flows. De oktober-editie van Flows bevatte nog tal van bijdragen die specifiek ingingen op de effecten van digitale transformatie in de logistieke keten. Het stuk met Roel Vanmaele (Ahlers) is boeiend omdat hij van binnenin de logistieke sector voorspelt wat er staat te gebeuren.

In het weekend van 9 tot en met 11 december vindt er een Hackathon plaats in de Waagnatie. Dit evenement, georganiseerd door Alfaport en VOKA, nodigt mensen uit om mee te brainstormen over nieuwe toepassingen in de transport- en logistieke keten, die de dienstverlening en werking ervan kunnen vergemakkelijken. Inschrijven kan via de website http://logisticsofthefuture.be/.

 

Links:

1. Geert Noels – “Als maatschappij niet voorbereid op deze technologische revolutie”
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/2.47031?eid=1.2785120

2. Brian Solis – “Connected Customer Experiences Are At The Heart Of Digital Transformation”
http://www.briansolis.com/2016/10/connected-customer-experiences-heart-digital-transformation/

3. Peter Hinssen – “Digitalisering is maar een eerste schokgolf”
http://www.tijd.be/opinie/column/Digitalisering_is_maar_een_eerste_schokgolf.9818259-2337.art

4. FLOWS – “Roel Vanmaele blikt vooruit op logistiek bedrijf van de toekomst”
https://issuu.com/flowsinfo/docs/magazine_oktober_2016_-_talenten_in/46?e=17106849/39637495

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!