De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

DIA DE LOS MUERTOS

DIA DE LOS MUERTOS

vrijdag 15 juli 2016 15:35
Spread the love

De Centrale Gent, 31/10/2016

Ham 72, 20.00 Turbinezaal, tickets vanaf 9 euro www.uitbureau.be

Los Demonios de la Cumbia + dj’s

De Dia de los Muertos, of dag van de doden, is een nationale feestdag die heel uitbundig wordt gevierd in Mexico en de rest van Latijns-Amerika. Het is de dag waarop de doden worden geëerd. Het festival vindt plaats op 1 en 2 november en op die dag worden de graven gepoetst, vinden er optochten plaats en wordt er gegeten en gedronken. Er worden ofrendas gemaakt: kleine, persoonlijke altaren met bloemen, kaartjes en persoonlijke bezittingen van de overledene.  In Mexico gelooft men echt dat op bepaalde dagen de doden terugkeren naar aarde. Benieuwd of ze vanavond ook afzakken naar De Centrale.  Dia de los muertos pakt dit jaar uit met zijn 2de editie met op het programma o.a. het schitterende ‘Los Demonios de la Cumbia’. 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!