De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

DEWINTER HIJST ‘CONFEDERATE FLAG’
Antwerpen dewinter janssens vlaamsbelang vlaams belang blok vlaamsblok -

DEWINTER HIJST ‘CONFEDERATE FLAG’

dinsdag 10 mei 2011 04:28
Spread the love

ANTWERPEN- Sinds enkele dagen wappert de ‘confederate flag’ boven de villa van het Vlaams Belang-kopstuk. Controversieel, omdat de vlag tijdens de Amerikaanse burgeroorlog een symbool was voor de zuidelijke staten die streden voor het behoud van de slavernij. Het is allicht te interpreteren als een zoveelste akkefietje waarmee Filip Dewinter wanhopig de aandacht zoekt.

Dewinter probeert al maanden met alle middelen zijn verzwakte partij terug op de rails te krijgen. Een beproefd recept uit de gloriedagen van het Vlaams Blok is om alles en iedereen tegen de schenen te schoppen.

Op Twitter laat meester-provocateur Dewinter regelmatig een ballonnetje op, hopend op een reactie. Zo kreeg Di Rupo de suggestie om een roze zwembroek te dragen en werd koning Albert gelijkgesteld met de Egyptische dictator Moebarak. Ook de eeuwige teleurstelling in de media valt weer op. Toen werd aangekondigd dat er een fictiereeks kwam over de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen met een centrale verhaallijn gebaseerd op de strijd Janssens-Dewever, twitterde Dewinter: “VTM start ‘fictiereeks’ ivm Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen; zgn ‘Thriller Dewever-Janssens’? Gewoon anti VB-propaganda. Doorzichtig!” In de rol van underdog is het Vlaams Belang jarenlang gegroeid, maar het steekt duidelijk om niet langer de grootste underdog te zijn.

Alle macht binnen de partij ligt nu opnieuw bij de clan-Dewinter, die ervoor pleit om terug te keren naar de harde lijn uit de jaren van het Vlaams Blok. De dissidente partijleden uit Gent en de omgeving van voormalig voorzitter Vanhecke hoeven dus niet op teveel amnestie vanuit Antwerpen te rekenen. Vermoedelijk zal de partij nog agressiever om zich heen gaan schoppen nu de jongste peilingen het VB-electoraat rond tien procent inschatten. (RJ)

take down
the paywall
steun ons nu!