De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Dewereldmorgen censureert om GROEN tegen de kritiek van de lezers te beschermen

Dewereldmorgen censureert om GROEN tegen de kritiek van de lezers te beschermen

dinsdag 12 juni 2012 10:39
Spread the love

Naar aanleiding van een artikel van Lucas Catherine “De Groenen, Israel en de Antwerps-joodse stem” heb ik een reactie gepost getiteld ‘Eco-kolonialisten”. Hier bekritiseer ik de medeplichtigheid van GROEN door hun steun aan de oorlogen van de VSA en de NAVO tegen Libië, Afghanistan en  ook de mogelijke aanval tegen Iran.
De VSA en de NAVO landen voeren ongeveer 23 jaar,minstens sinds de eerste golfoorlog, wrede agressieoorlogen tegen zwakke moslimlanden Irak, Somalië, Afghanistan,Jemen, Palestina, Libië en uiten nu ook bedreigingen tegen Syrië en Iran.   
In mijn de reactie, om het verschil in de verf te zetten tussen de aanvaller en het slachtoffer, heb ik geschreven “De nazi’s waren slecht omdat ze hun Europese buurlanden aangevallen en bezet hebben en de verzetmensen waren helden omdat ze zich tegen de bezetting verzetten. Nu zijn de westerse  bezetters goed en de moslimverzetters zijn “terroristen”. Wat ik schrijf over de nazi’s is toch de waarheid.

Dewereldmorgen censureert
 

  
Deze reactie werd gecensureerd en eruit gehaald door de bazen van de DWM.
Het gaat gewoon over één zin dus kon DWM deze zin er gewoon uithalen en de rest van de reactie laten staan.
Zie antwoordmail van Jan Soete: “Ik vermoed dat U commentaartje werd verwijdert omdat ze nogal agressief was, niets toevoegde aan de discussie en gratuit de Nazi’s erbij haalde.
Dat zou alvast mijn verantwoording zijn.  Maar wie jou commentaartje al dan niet verwijderde maakt eigenlijk weinig uit het was terecht.
Een scheldpartij is geen debat, zelfs al zou U gelijk hebben.”

“Probeer misschien eens ruzie te maken met de zionisten”

Hij heeft mijn tekst zelf niet gelezen, weet niet wat er precies in staat en bevestigt dat het over een scheldpartij gaat. In mijn reactie ben ik niet agressief en staat geen scheldpartij en mijn kritiek is tegen GROEN en heeft niets met Zionisten te maken en daarom vind ik zijn uitspraak onbegrijpelijk.

Ik zie dikwijls in de krant en op TV de Belgische, Europese,  Amerikaanse en Israelische  politiekers gretig de Nazi’s (mis)gebruiken om de misdaden van de vijanden van de VSA en de NAVO te “diabolizeren”, zoals in het geval van Bosnië, Kosovo, Soedan, Libië, Syrië, Irak, Afghanistan, Iran (de president wordt dikwijls vergeleken met Hitler). Maar ik kan het “N- woord” niet gebruiken om in verf te zetten dat nu de VSA en de NAVO landen wel de wrede aanvallers zijn.
Ik vind dit een schending van mijn recht op vrije meningsuiting.
Er werden minstens 2 reacties uitgehaald.

Dewereldmorgen stopt mogelijkheid om reacties toe te voegen

Er waren ook veel andere kritische reacties tegen GROEN en DWM heeft gewoon de mogelijkheid tot reacties schrijven stopgezet, de discussie werd afgesloten om de schade aan de partij te beperken. 
Dit lijkt me puur censuur en een ernstige schendig door DWM van de vrije meningsuiting van de lezers. Toch onaanvaardbaar voor zogenaamde vrije progressieve media.
 
Ik vraag aan DWM om mijn reactie terug op de site te zetten, ze mogen de zin met het “N-woord”   wel weglaten.
Hier vraag ik aan DWM om opnieuw de mogelijkheid aan de lezers te geven om te reageren.

Vraag naar onderzoek door DWM voor manipulatieve praktijken

Hier vraag ik aan de directie van DWM een onderzoek uit te voeren om te zien of deze manipulatieve praktijken om de reputatie van GROEN te beschermen tegen de kritiek van de lezers binnen de principes van DWM passen.
Ik vind het teleurstellend als DWM zijn idealen en objectieven van progressieve vrije media zou verloochenen gewoon om de belangen van de partij GROEN te beschermen.

Er is kritiek tegen GROEN omdat ze de onwettelijke koloniale wrede agressieoorlogen van de VSA en de NAVO tegen zwakke moslimlanden steunen.

https://www.dewereldmorgen.be/blogs/lucascatherine/2012/06/09/de-groenen-israel-en-de-antwerps-joodse-stem

take down
the paywall
steun ons nu!