De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Derde Verhalenfestival in Rivierenhof

Derde Verhalenfestival in Rivierenhof

woensdag 17 augustus 2011 09:18
Spread the love

In en rond het Sprookjeshuis in Deurne weerklinken er op zondag 18 september fluisteringen tussen de bomen. Die dag organiseert de Provincie Antwerpen namelijk voor de derde maal het tweejaarlijks Verhalenfestival in het Rivierenhof..

Dit tweejaarlijkse verhalenfestijn in een van de mooiste Groendomeinen van de Provincie Antwerpen richt zich op gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Ook tieners, volwassenen, senioren, singles, koppeltjes en grootouders kunnen er het hart ophalen..Vertellers, poppenspelers en andere guitige schelmen uit de vier windstreken strijken er die dag neer tussen tenten, een boshut en een vertelboot. In 2009 trok het Vertelfestival in het Rivierenhof ruim 3.500 bezoekers.

Zwerversballaden

Woonwagenbewoner en zwervend verteller Don Fabulist is speciale gast op ‘t Verhalenhof. Onder de bomen in het Rivierenhof laveert hij met archetypische vertellingen en Bargoense zwerversballaden op de grens tussen het magische en het reële. Met gebronsde stem wekt hij verloren gewaande zielen terug tot leven; van gevallen koningen tot verguisde schavuiten.

Babbelboom

Ketnet-corifee, Eric Baranyanka, komt onder de Babbelboom verhalen vertellen van zijn roots. De meeste kinderen kennen hem wel als immer opgewekte zanger van de Ketnetband. Eric werd in Burundi geboren en kreeg de verteltraditie met de Afrikaanse paplepel ingegoten. Ook Gentenaar Frank Degruyter komt naar de ‘Babbelboom. Hij is al jarenlang verteller in hart en ziel. Zijn expressieve vertelstijl weten oud en jong te boeien. Met verhalen over prinsen en prinsessen, ridders en draken doet hij ieders adem stokken. Of het nu waargebeurd is of verzonnen, bij Frank’s verhalen gebeurt alles echt!

Kapers op de kust

Verhalenkat, Kathleen van der Velde, vertelt dan weer met aanstekelijk plezier verhalen vol verwondering en fantasie. Vorig jaar won ze de vertelwedstrijd: ‘De Gouden Stoel’. Tijdens de voorstelling ‘Fietsen’ neemt ze het jonge publiek mee op een verhalenfietstocht, met hobbels en bobbels. Elders kunnen kleuters op avontuur in de Vertelboot van Theater Ja-ja, het Gooiks Reizend Poppentheater. Ja-ja neemt de kleintjes mee in een levensgroot zeilschip en laat in een spannend poppenspel ‘Kapers op de kust’ tot leven komen.

Koppige kindjes

Vijfjarigen zijn welkom op de voorstelling van Meneer Zee en Pulcinella. De vertelling ‘Willem Wilnie en Willeke Wel” gaat over de meest koppigste kindjes ter wereld. Jongens en meisjes vanaf 6 jaar kunnen verhalen sprokkelen in de grote tent bij Tom Vout. De verhalen van Leen Antheunis zullen dan vooral kinderen vanaf 8 jaar aanspreken. Half in openlucht en half overdekt kan de hele familie genieten van verhalen in de Spintent. Daar vertelt theatermaakster en zangeres Lieve De Meijer van het Arto Theater spannende sprookjes.

Verhalentent voor volwassenen

Voor ’t eerst worden er op dit vertelevenement ook verhalen verteld voor volwassenen. Daar zorgen Volksvertellers Erwin Bohyn en Ivan Liégeois voor. Met ernst en humor nemen zij het publiek mee op sleeptouw in een authentieke Vlaamse vertelstijl.

Sprookjeshuis

In het Sprookjeshuis tenslotte doen Marijke Goossens, Rachelle Claesen en Mia Verbeelen een greep uit hun rijke verhalenschat. Wie al eens een bezoekje bracht aan het Sprookjeshuis weet dat deze ‘vertelfeeën’ je meenemen naar het geheimzinnige Land van de Fantasie.

Praktisch:

‘t Verhalenhof – Gratis Verhalenfestival voor jong en oud.

Rivierenhof Deurne – Turnhoutsebaan 142-244 – 2100 Deurne.

Zondag 18 september van 13 uur tot 18 uur.

 

 

take down
the paywall
steun ons nu!