De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De zogenaamde beschietingen van Lattakia

dinsdag 13 september 2011 20:51
Spread the love

Getuigenis uit Syrië door programmeur Maher Ali over de zogenaamde “beschietingen op de Syrische havenstad Lattakia”, die de westerse media recent beroerden.

Indien de havenstad Lattakia werkelijk zou beschoten worden, zoals beweerd door de Eerste minister van Turkije, Recep Tayyip Erdogan, dan zouden in deze dichtbevolkte stad duizenden doden zijn gevallen. Het was dan onmogelijk voor de Syrische regering om zulk bloedbad te verbergen met de nieuwe sociale media.

De Arabische satellietzender Aljazeera toont ons een video, maar een oorlogsboot of beschietingen zijn daarop niet te zien. Videobeelden van een rookpluim door afvalcontainers en autobanden die in brand werden gestoken moesten dan “de gebombardeerde stad” voorstellen.

De Syrische autoriteiten hadden maandenlang geen tussenkomst in Al-Ramel Al-Junobi. Er waren wel checkpoints om de veiligheid van de burgers te garanderen. Op die manier kon Aljazeera videobeelden en foto’s nemen uit dit gebied.

Tijdens de weken van protest vielen gewapende bendes de militaire checkpoints aan. Er waren diverse gewonden onder de veiligheidsdiensten. Naast explosieven werden ook sluipschutters ingezet zoals op het centrale plein van de stad (Alsheikdaher plein).

De traditionele media loog over “een aanval op het Palestijnse vluchtelingenkamp van Raml in Lattakia”. Dit om de Syrische reputatie, als fervent verdediger van Palestijnse rechten en het verzet in de Gazastrook en Libanon, aan te vallen. De Palestijnse autoriteiten van Mahmood Abbas op de Westelijke Jordaanoever en Syrische Palestijnen veroordeelden deze foute mediaberichtgeving. Maar het kwaad was geschied en president Bashar al-Assad kreeg een slechte naam in de westerse media.

Achter het geweld zaten de extremist Mohammad Al-Khawindi en oppositiefiguur Mohammad Al-Rahhal, die de steun kregen van journalist-opposant Hamza Algadban van propagandazender Barada TV.  Mohammad Al-Khawindi, die in Lattakia werd opgepakt, zat eveneens achter het geweld in Jisr al-Shughour, waar 120 Syrische veiligheidsagenten werden gedood.

Bron / volledig artikel:

http://www.maherali.net/2011/09/are-you-happy-with-shelling-latakia.html

Blog Maher Ali:

http://www.maherali.net

Lees ook:

Video van de extremisten in Syrië

De criminele bendes in Wadi Khaled (Syrië)

# Meer informatie over Syrië kan U terugvinden op: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!