De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De Zero-Covid-zwendel (4)

donderdag 9 september 2021 16:13
Spread the love

Immuniteit als een commerciële dienst.

Van de community-vertaaldesk:
oorspronkelijk verschenen hier:

https://www.juliusruechel.com/2021/09/the-snake-oil-salesmen-and-covid-zero.html?fbclid=IwAR3DaAyVxKf-gn8HKPNlk6MlUlJzKDphZOFNrtLYzGBLCX9j4Qhub4weGcw

 

10               Het niet zo nieuwe virus:

De uitbraak op het Diamond Princess-cruiseschip bewees dat we kruis-reactieve immuniteit hebben.

Een echt nieuw virus treft iedereen omdat niemand er reeds een kruis-reactieve immuniteit tegen heeft. Dat is de reden waarom de ziekten die Columbus vergezelden naar Amerika, tot 95% van de inheemse bevolking van Noord- en Zuid-Amerika hebben gedood (zie Guns, Germs, and Steel, door Jared Diamond). Voor hen waren deze ziekten nieuw omdat ze er niet eerder aan waren blootgesteld en daarom niet over de antivirusbeveiligingsupdates beschikten die waren verkregen via eerdere infecties. Ze zouden veel baat gehad hebben bij toegang tot een vaccin voorafgaand aan het eerste contact.

 

Gelukkig was COVID-19 niet zo’n virus. Toch hebben de media en volksgezondheidsfunctionarissen schaamteloos angst gewekt door de wetenschappelijk term ‘nieuw’ te gebruiken, heel goed wetende dat alle wetenschappers begrijpen dat dit een nieuw opkomende soort zou betekenen, terwijl het grote publiek tot de conclusie zou komen dat dit een geheel nieuw virus was. zoals tuberculose of de griep Columbus naar Amerika vergezelde.

 

Dit was een grotesk voorbeeld van volksgezondheidsfunctionarissen die wetenschappelijke terminologie misbruikten, in de wetenschap dat het publiek de term ‘nieuw’ verkeerd zou begrijpen op basis van hoe we het woord in alledaagse taal gebruiken en niet op basis van hoe de wetenschappelijke gemeenschap het gebruikt. Dat spelletje veroorzaakte met succes een golf van angst die zo sterk is dat niet alleen iedereen wanhopig op zoek ging naar een prik om hen in veiligheid te brengen, zelf al is die lekkend. Ze zijn zo bang dat ze niet zullen rusten voordat al hun vrienden, buren en familieleden  een spuit zouden krijgen, zelfs al zou het een extreem niveau van dwang vereisen om de klus te klaren. (…)

 

Ondanks de angstaanjagende cijfers die de Chinese regering in de begindagen van de pandemie naar buiten bracht, kon de uitbraak op het Diamond Princess-cruiseschip als een onbedoelde petrischaal dienen om het COVID-virus te bestuderen. Dankzij dat voorbeeld wisten we eind februari 2020 dat COVID geen monstervirus was zoals de Spaanse griep van 1918, maar gewoon een andere coronavirusstam die nauw verwant was aan eerdere coronavirussen en dat de meesten van ons al een zekere mate van kruis-reactieve immuniteit hadden om ons te beschermen.

 

Hoe weten we dat? Het virus circuleerde vrij aan boord van het schip, maar de leeftijd gecorrigeerde letaliteit bleef tussen 0,025% en 0,625% (dat in de orde is van een slecht griepseizoen en helemaal niet zoals het sterftecijfer van de Spaanse griep van 1918 dat tussen 2% en 10 lag. %). Slechts 26% van de passagiers testte positief op het virus en van degenen die positief testten, bleef 48% volledig symptoomvrij ondanks de hoge leeftijd van de meeste van deze passagiers!

 

 

Kortom: de Diamond Princess veranderde niet in dat drijvende mortuarium van vervlogen tijden toen schepen met een ziekte in quarantaine werden gedwongen. Dat had de eerste aanwijzing moeten zijn dat dit virus allesbehalve nieuw was zoals in de omgangstaal bedoeld.

 

Zoals de meeste verkoudheids- en griepvirussen waren alleen degenen met een zwak immuunsysteem in gevaar, terwijl alle anderen er met weinig of geen symptomen vanaf kwamen. Dat is ook niet hoe een echt nieuw virus zich gedraagt ​​wanneer het een populatie tegenkomt zonder enige reeds bestaande kruis-reactieve immuniteit.

 

De enige plausibele verklaring voor dat gebrek aan deadlines (dodelijk voor sommigen, vervelend voor sommigen en asymptomatisch voor de meeste anderen) is dat de meeste mensen al voldoende reeds bestaande kruis-reactieve immuniteit hebben tegen blootstelling aan zekere coronavirussen.

 

Onderzoek bevestigde vervolgens wat de Diamond Princess-uitbraak onthulde. Kruis-reactieve immuniteit voor Covid bestaat. (…) En COVID was nooit een dodelijke bedreiging voor de meesten van ons.

 

Het belangrijkste om te onthouden is dat de Diamond Princess-gegevens al openbaar beschikbaar waren sinds eind februari 2020. (…)

 

Het voorbeeld van Diamond Princess leverde het ondubbelzinnige bewijs dat de enige mensen die baat zouden kunnen hebben bij een vaccin, zelfs als het werkte zoals geadverteerd, het kleine aantal kwetsbare leden van de samenleving met een zwak immuunsysteem waren. Evenzo hadden lockdowns alleen moeten worden aanbevolen voor bewoners van verpleeghuizen, terwijl de pandemie door de rest van de samenleving heen woedde.

 

De enige plausibele verklaring waarom onze internationale gezondheidsautoriteiten het voorbeeld van de Diamond Princess negeerden, is dat ze bij het publiek angst wilden aanwakkeren en geloofwaardige politici om de tuin wilden leiden om opportunistisch een andere agenda te bereiken.

 

Ze drongen iedereen aan tot vaccinatie en wisten heel goed dat de meeste mensen het niet nodig hebben. Dat de bescherming snel zou vervagen, zelfs als de vaccins 100% effectief waren geweest, waarvan ze overigens ook wisten dat dit niet het geval zou zijn. En toch blijven ze deze vaccins pushen met dezelfde bedrieglijke tactieken, zelfs vandaag nog.

Maar water loopt niet bergop.

 

We weten dat ze liegen,

ze weten dat ze liegen,

ze weten dat we weten dat ze liegen,

we weten dat ze weten dat we weten dat ze liegen,

maar ze liegen nog steeds.”

 

Aleksander Solzjenitsyn, De Goelag Archipel

 

 

 

11               Moeder weet het het beste: vitamine D, spelen in plassen en zweten

Net als tijdens andere verkoudheids- en griepseizoenen, zijn de meest kwetsbaren voor COVID voornamelijk degenen met een aangetast immuunsysteem; degenen van wie het immuunsysteem wordt uitgeschakeld als ze de dood naderen door ouderdom en degenen van wie het immuunsysteem is aangetast als gevolg van ernstige reeds bestaande aandoeningen die de immuniteitsfunctie verminderen.

 

Voor alle anderen met een sterk immuunsysteem en kruis-reactieve immuniteit hebben we weinig te vrezen van het virus en zijn eindeloze stroom van mutaties, tenzij ons immuunsysteem tijdelijk wordt onderdrukt door ziekte, omgevingsomstandigheden of voedingstekorten.

 

De waarschuwingen van je moeder over het aantrekken van een trui, muts en droge sokken, je shirt in je broek te stoppen om je nieren te bedekken, en niet in plassen te spelen, gingen niet over het voorkomen van infectie door verkoudheid of griep, maar over het voorkomen van een symptomatische infectie.

 

Onderzoek heeft aangetoond dat een koude rilling je immuunsysteem tijdelijk kan onderdrukken. Als je afkoelt, vergroot dus de kans dat een infectie leidt tot symptomatische ziekte in plaats van alleen uw immuunsysteem bij te werken via een asymptomatische infectie. Je trui zal niet voorkomen dat je een infectie oploopt, maar het kan voorkomen dat die infectie een symptomatische ziekte wordt. Het kan het verschil zijn tussen niets ervaren en met koorts in bed belanden.

 

Op dezelfde manier zijn vitamine C en D aanvullen, goed eten, voldoende rusten, knuffels krijgen, een positieve levenshouding aannemen en glimlachen als je een regenboog ziet, allemaal strategieën die je helpen je immuunsysteem sterk te houden. Ze voorkomen geen infectie, maar ze kunnen het risico op een slecht resultaat verminderen.

 

Vraag het personeel in een verpleeghuis wat er met hun patiënten gebeurt als een van deze belangrijke ingrediënten ontbreekt; dan leg je de welkomstmat voor Magere Hein. Een tijdelijk onderdrukt immuunsysteem kan geen adequate immuunrespons opwekken, zelfs niet als we kruis-reactieve immuniteit hebben.

 

Ook onze volksgezondheidsautoriteiten weten dit allemaal. Dat is geen mysterie. Maar in plaats van deze strategieën te promoten als manieren waarop mensen hun risico op ernstige gevolgen kunnen verminderen, hebben ze deze strategieën systematisch gebagatelliseerd, genegeerd of bestempeld als ‘nepnieuws’.

 

Maximaliseer het risico op overlijden en promoot dan het vaccin als de exclusieve weg naar veiligheid. Dat is hun tactiek en het is crimineel. Je kunt andere mensen niet eeuwig onder controle houden om te voorkomen dat je wordt blootgesteld aan een respiratoir virus. De Zero-COVID-strategie is een autoritaire fantasie.

 

Maar je kunt je eten, je slaap en je houding beheersen, zodat je immuunsysteem de sterkste aanval kan uitvoeren die het kan opbrengen. De kans is groot dat je al alle kruis-reactieve immuniteit reeds bezit die je nodig hebt om dit virus probleemloos te overleven. Kijk naar binnen om vrijheid van angst te vinden. Zorg goed voor jezelf. Ga met je vrienden in de zon spelen. En luister naar je moeder – stop je hemd in!

 

 

12               De paradox:
Waarom de Zero-COVID-strategie mensen kwetsbaarder maakt voor andere virussen.

Zoals zo vaak het geval is wanneer politici ons leven voor ons proberen te leiden, is de reactie van de overheid op COVID niet alleen verkeerd, het maakt ons zelfs kwetsbaarder. In dit geval zowel voor COVID als voor andere luchtwegvirussen. Verpleeghuispatiënten beroven van hun dierbaren, hen in isolatie opsluiten, mensen in hun huis opsluiten, sportscholen sluiten, ons depressief maken en ons verlammen met angst en onzekerheid, het zorgt ervoor dat ons immuunsysteem op suboptimale niveaus zal werken.

 

Gebroken huwelijken, kinderen verstoken van sociale contacten, slapeloosheid, de opmerkelijke toename van zwaarlijvigheid die plaatsvond tijdens COVID, en zoveel andere gevolgen hebben allemaal een negatieve invloed op ons vermogen om een ​​sterke immuunrespons op te bouwen.

 

Even verwoestend is dat we, door onze normale sociale contacten te verstoren, de training van ons immuunsysteem hebben verminderd door herhaalde blootstelling aan andere ademhalingsvirussen uit te stellen. Een computer die geen beveiligingsupdates meer ontvangt, wordt steeds kwetsbaarder voor toekomstige versies van virussen. Hetzelfde geldt voor ons immuunsysteem. COVID is niet het enige risico.

 

Vergeet niet dat er nog meer dan 200 andere respiratoire virussen circuleren. Ze krijgen misschien niet veel aandacht en zijn misschien tijdelijk uitgehongerd vanwege het ontbreken van de nodige gastheren terwijl we allemaal thuis opgesloten zitten, maar ze zijn niet weggegaan. Zij zijn aan het wachten. En wanneer ze ons vinden, vinden ze gastheren waarvan de antivirusbeveiligingsupdates verouderd zijn.

 

Met andere woorden, door niet met onze leeftijdsgenoten om te gaan, wordt wat ooit relatief onschadelijk was, gevaarlijker voor ons. Ook dat is geen theoretisch risico. We beginnen nu al de gevolgen te zien van dat gebrek aan updates, met dodelijke gevolgen.

Zo werd Nieuw-Zeeland internationaal geprezen voor het voeren van een Zero-COVID-beleid en voor de lage COVID-gevallen die daaruit voortkwamen. Maar de lockdowns, social distancing-maatregelen en grenssluitingen hadden ook een ander effect: er was een afname van 99,9% in griepgevallen en een afname van 98% in gevallen van het RSV-virus. Klinkt goed, toch? Maar niet zo snel…

 

Systemen die afhankelijk zijn van constante uitdagingen om antifragiel te worden, zullen kwetsbaar worden wanneer die uitdagingen niet meer plaatsvinden. Een boom die beschut tegen de wind opgroeit, zal breken als hij wordt blootgesteld aan de storm.

 

Nu is de kortzichtige focus van Nieuw-Zeeland op COVID als het enige risico zoiets als thuiskomen om te slapen. De ziekenhuizen lopen over van de kinderen. Maar ze worden niet opgenomen in het ziekenhuis door COVID. Ze worden ziek van het RSV-virus vanwege de “immuniteitsschuld” die is ontstaan ​​doordat ze niet voortdurend worden blootgesteld aan alle ademhalingsvirussen waaruit het normale leven bestaat. Deze kinderen zijn, letterlijk, de volgende slachtoffers van de Zero-COVID-strategie. Afgesneden zijn van het normale leven heeft hen kwetsbaar gemaakt. In plaats van lof te krijgen, wordt het duidelijk dat de autoritaire sterke vrouw van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, en haar volksgezondheidsadviseurs terecht zouden moeten staan ​​wegens grove nalatigheid voor het negeren van het lang gevestigde onderzoek over hoe ons immuunsysteem afhankelijk is van voortdurende blootstelling aan ademhalingsvirussen om gezond te blijven.

 

Zolang onze sociale contacten beperkt zijn, worden we allemaal steeds kwetsbaarder voor al deze andere luchtwegvirussen vanwege de “immuniteitsschuld” die is opgebouwd tijdens lockdowns en social distancing-regels. Het blijkt dat handdrukken en knuffels niet alleen goed zijn voor de ziel. Onze volksgezondheidsfunctionarissen hebben bloed aan hun handen omdat ze ons ons normale leven ontzeggen.

 

Dit verhoogde risico voor andere virussen is geen onverwachte uitkomst; er waren genoeg doktoren die juist voor dit risico waarschuwden toen er lockdowns werden opgelegd. Dr. Dan Erickson en Dr. Artin Massihi waarschuwden bijvoorbeeld al in mei 2020 voor dit fenomeen. YouTube censureerde hun video. Toch citeerden ze de reeds lang gevestigde wetenschap die onbetwist was totdat de samenleving in 2020 collectief haar verstand verloor.

 

 

 

Verantwoording bij de vertaling.
Ik heb de oorspronkelijke tekst vanwege haar lengte opgedeeld in 6 delen. Hier eindigt deel 4 van deze vertaling.
Ik heb deze tekst vertaald om verschillende redenen.
Het is een duidelijke, vlot leesbare en eenvoudig verstaanbare tekst. Zelfs wanneer het ‘technisch’ wordt. De tekst focust zich uitsluitend op het medisch-wetenschappelijke luik van deze ‘pandemie’ die uiteraard meerdere facetten heeft.

De tekst legt bloot waar de misleiding zit. Aan de bron. Kennis over de materie is daarom essentieel om het begrip van de misleiding te kunnen begrijpen.

Zonder absolute volledigheid of exclusiviteit te willen claimen lijkt deze tekst mij behoorlijk volledig. Toch zal die, eveneens naar mijn menig, dra voorbijgestreefd zijn.

Zoals elk totalitair systeem in het verleden op zeker moment afstand deed van haar wetenschappelijke merites om zichzelf te rechtvaardigen en te handhaven, zal ze daar ook nu afstand van doen. Voor een deel omdat zij ook niet meer te handhaven is. Mensen die dachten ‘volledig gevaccineerd’ te zijn, raken immers alsnog geïnfecteerd, worden alsnog ziek en ja, sterven alsnog ten gevolge van een infectie met Covid. Wat is dan nog het nut van deze massavaccinatie?

Maar er zijn nog andere redenen denkbaar, zoals de mogelijkheid dat andere medische behandelingsmethoden ingeburgerd kunnen raken. Maar bovenal: het principe van de totalitaire machtsontplooiing is gevestigd. De modus operandi is bekend. Het ‘nut’ van pasjes en onderworpenheid aan de ‘grotere’ machten moet niet meer uitgelegd worden. Het zaad is geplant.
Wil de macht ongrijpbaar blijven voor het klootjesvolk, dan moet ze schakelen en blijven schakelen.

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!