De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De woorden van 2010
Taal -

De woorden van 2010

dinsdag 16 november 2010 16:54
Spread the love

In een vorig leven had de kersvers aangestelde preformateur nog een stomende relatie gehad met een tentslet van de ergste soort. Hij had haar leren kennen tijdens een talententelevisie waar haar optreden als streelmeisje zo’n diepe indruk had gemaakt dat hij meteen aan een snuffelronde was begonnen. Daggerend waren ze de nacht ingegaan.

Na de tsunamiverkiezing spiegelde hij haar een ronkende toekomst voor. Zij diende enkel te twilliciteren om een job bij de verduidelijker en ze zou nadien naar zijn kabinet gedetacheerd worden. Haar leek dit een octopusvoorspelling, maar  de preformateur hield woord.

Tot een journalist, die de kant had gekozen van de oppositie omdat hij een afspiegelingsregering met roodhoofdpolitiek niet zag zitten, ipaddend naar buiten bracht dat de nieuw aangestelde medewerkster ooit nog een relatie had gehad met een kampioen artnapping.  Haar carrière werd als een schandaaltreffer betiteld.

De jongedame in kwestie weerde zich als een duivel in een wijwatervat en schreef haar gedrag uit het verleden toe aan een kapot balansbandje. Uiteraard werd dit door de pers weggehoond. Waarna zij plots, als een oliewolk uit het niets, een dreigtweet opviste. Verzonden door een pedopriester. Die haar het hof had gemaakt tijdens een scoutstrip.

Als een volleerd balkonduiker was hij, na een spirituele serenade, in haar armen gevallen. Rijp als hij was viel het hem niet moeilijk haar toenmalig vriendje –de latere preformateur- voor dork af te schilderen. Troostend had zij zich chillaxend aan hem gegeven waarna hij haar pokkefrost had toegefluisterd: “jij bent mijn pino”.

Toen ze eindelijk begreep dat dit geen koosnaam was, besloot ze zich te ontdopen. Maar onze dakevangelist pingde haar en smeekte zijn king louievrouw te worden. Zij voelde zich echter  behandeld als een oranjebabe, en omdat ze niet wou eindigen als cougar, gedroeg ze zich als waxinewerpster en begon een relatie met de artnapper.  Na vele omzwervingen was ze uiteindelijk blij de preformateur opnieuw tegen het lijf te lopen. Ze hoopte nu maar dat ze zich niet had laten abklinken.

Het einde stond echter in de sterren geschreven. Politici willen per se ruttentutten dus deed de preformateur de hele zaak af als een kakaboulet. Daardoor wist onze jongedame dat zij haar leven eenzaam sportelend zou beëindigen. Van de schadevergoeding die ze ontving van de pedopriester kon ze gelukkig nog wel aan glamping doen.

————————————————————————————————————-

Voor wie een en ander wil opzoeken: http://woordvanhetjaar.vandale.be/ en http://woordvanhetjaar.vandale.nl/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!