De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De wijde wereld in

De wijde wereld in

zondag 2 april 2017 20:15
Spread the love

Anne Fleur Dekker, (linkse activiste)

Ik zag je voor het eerst bij Pauw (28/3) met een wat humeurige/vervelende Jeroen Pauw. Je hebt het natuurlijk moreel/ideologisch/ethisch helemaal en totaal bij het rechte eind, de vraag is alleen hoe effectief en handig het is wat je nu doet (de publiciteit/Twitter) voor zeg maar je persoonlijke ontwikkeling en doelen. Je duidt en ageert namelijk, op een niet onvolwassen maar jeugdige/rebelse (logisch en super) manier, tegen het DNA (onze Nederlandse geschiedenis) van een nu nog in meerderheid centrumrechts wat neoliberaal en joods/christelijk landje (handel boven mensenrechten), waar een harde felle linkse stem al snel wordt afgedaan als te radicaal en ongewenst. Cultureel DNA is stroef en deze botst helaas nog met jouw groot inlevingsvermogen, moed, leeftijd (22) en inderdaad misschien het vrouw zijn waardoor je in een wat zinloze discussie en zelfs conflict (bedreigingen en aanklachten) bent beland. Iemand met jouw potentieel en leeftijd moet misschien niet haar tijd en energie verdoen aan mafkezen zoals een Wilders of Baudet: populisten die het vermogen missen om ook maar enigszins de complexiteit en ook gevolgen van menselijk gedrag/handelen te kunnen invoelen en overzien.

Ik denk dan aan een Anne Fleur Dekker van 30 jaar die na meerde studies in het buitenland, veel reizen eventueel terug komt naar haar Nederland en de zelfde idealen nog wijzer dieper krachtiger en evenwichtiger zal kunnen formuleren waardoor je doelen constructiever zullen zijn en je idealisme nog serieuzer wordt genomen. Je zult nog beter weten hoe je je belangrijke boodschap algemener en genuanceerder moet overbrengen waardoor de kern zachter en beter zal landen bij de vele Nederlanders die ook sociale en duurzame verandering willen. Dit aanhoudend gevecht met een klein deel van Nederland is voor jou zo zinloos.. Ik weet niet welke studie(s) je nu doet maar begin toch zo snel mogelijk aan een wel relevante en te gekke reis die wacht; ga in het buitenland wonen, studeren en vrijwilligerswerk doen en laat het kleine maar ook zeer bijzondere Nederland van jou en mij verder rijpen en voor wat het is omdat het nu moet gaan om de ontwikkeling van jouw intellectueel en emotioneel potentieel/vermogen en dit terecht maar luid rebels links activisme heeft helaas in Nederland totaal geen zin.
Je valt nu indirect mensen aan die soms om goede redenen (angst, geen aansluiting) voor populisme stemmen.
Ga toch eerst de wijde wereld in en kom eventueel over een aantal jaren terug met een genuanceerd verhaal vol vuur dat er mede voor zorgt dat ook deze mensen op ‘jouw’ partij willen stemmen. Dat is democratie, waar ook het populisme relevant is omdat het de normale democratische partijen scherp en fris houdt.

Veel sterkte maar ik zag dat je sterk genoeg bent en daarom is deze vervelende toestand met dreigende populisten/mafketels toch zonde van jouw tijd en energie. Vrij, avontuurlijk wonen en studeren in verschillende landen en culturen die jouw kracht onderweg zullen verzorgen (nurture) en omarmen in plaats van frustreren.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!