De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De wereld veranderen, begint misschien met een vriendelijke en welgemeende dankjewel

De wereld veranderen, begint misschien met een vriendelijke en welgemeende dankjewel

maandag 8 augustus 2011 13:32
Spread the love

Ja, ik ben lid van Bond zonder Naam.  Momenteel loopt er vanuit BZN een actie rond waarden.  Beslist de moeite waard om notie van te nemen.  Naast de wereld bestoken met al dan niet naïeve boodschappen, doet BZN belangrijk werk in de ondersteuning van armen hier bij ons, mensen zonder papieren en zonder toekomst.  Men biedt aan: BZN de Stobbe, sociale werkplaatsen, Sociale Kruidenier, Café zonder Bier, assistentie en doorverwijzing bij moeilijkheden.
Mijn eigen ervaring met het naïef verbeteren van de wereld dateert van enkele jaren terug toen een alerte buschauffeur mij en de rest van zijn klanten een goeiemorgen wenste bij de uitstap aan de eindhalte.  Mijn gemoed fleurde onmiddellijk op. 
Sindsdien maak ik er een gewoonte van om bijvoorbeeld de buschauffeur te bedanken bij het uitstappen en verder bij tal van gelegenheden een simpel maar welgemeend dankjewel te laten vallen.  Niet altijd, maar vaak is de reactie positief.  Ik maak verschil.
Je moet het eens proberen.  Je hoeft daarbij niet eens je ideeën te veranderen.  Maar misschien doe je dat toch.  Met de glimlach, niet met gebalde vuist.

take down
the paywall
steun ons nu!