De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De vrije markt: Koninkrijk België wordt vervolgd door bedrijf uit Dubai

De vrije markt: Koninkrijk België wordt vervolgd door bedrijf uit Dubai

zondag 4 februari 2018 12:32
Spread the love

De internationale “handels”verdragen in werking! Vergelijkbaar met zovele vorige cases, wordt nu ook België aangeklaagd door een privaat bedrijf, dat meent dat zijn winst verlaagd is door het Antwerps Havenbedrijf.

Geheimhouding is één van de kenmerken. Lees alles wat goede journalisten van MO* konden uitvlooien: https://www.mo.be/analyse/waarom-schaffen-we-ISDS-niet-gewoon-af  

Zouden de voorstanders van de “vrije handel” ooit begrepen hebben wat ze hebben verdedigd en goedgekeurd? Zou Eurocommissaris Karel De Gucht en C° het begrepen en ook zo bedoeld hebben?  https://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/12/21/begrijpt-eurocommissaris-karel-de-gucht-het-ttip-wel   

Op 25 febr wordt hierover betoogd in Antwerpen.

VERVOLG:

Bezoek Doel – DP World 13 mei 2018

Zondag 13 mei 2018 9u
Afspraak Gent-Dampoort

Op dit ogenblik bemiddelen 3 advocaten achter gesloten deuren in Washington over een twist tussen de Haven van Antwerpen en de Dubaaise containermultinational DP World. Die twist heeft direct gevolg voor Doel en voor de mobiliteitsknoop rond Antwerpen. Hoe is dat mogelijk vraagt u zich af?  Het antwoord is simpel: speciale eenzijdige rechtbanken staan ten dienste van multinationals om staten en besturen aan te klagen. En dat is nu net de kern van CETA en de andere handelsverdragen die op ons afkomen.

Meer antwoorden krijgt u op een bezoek aan DP World en Doel op zondag 13 mei. Vertrek om 9u Gent-Dampoort. 

Info: facebook Maak Gent TTIP- & CETA-vrij
0497/230760
nottipgent@gmail.com

 

 

 

take down
the paywall
steun ons nu!