De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De vetpotten van Europa… en nu de opslag voor de Europarlementsleden
Europees Parlement, Opslag -

De vetpotten van Europa… en nu de opslag voor de Europarlementsleden

woensdag 15 december 2010 11:47
Spread the love

De 736 Europarlementsleden mogen volgend jaar 107.000 euro aan belastingsvrije onkosten declareren zonder daarvoor ook maar één bewijs voor te leggen. Geen bonnetjes, geen betalingsbewijs, … niets. Die maatregel maakt deel uit van een loonsverhoging met 2,3% die deze week werd goedgekeurd, meldt The Daily Telegraph.

In het Europees Parlement zitten er ook 22 Belgen.

.Dat die loonsverhogingen er komen terwijl de Europese burger enkel met ingrijpende besparingsplannen wordt geconfronteerd doet menige wenkbrauw fronsen. Voor de kerst krijgen de Europarlementsleden ook nog eens 6.300 euro op hun rekening bijgeschreven; een nabetaling, omdat de onbelaste onkostenvergoeding met terugwerkende kracht wordt verhoogd.

Omdat hun loon al iets meer dan 95.000 euro bedraagt, zullen de 736 Europarlementsleden in 2011 netto dus meer dan 200.000 euro krijgen uitbetaald.
Het Britse socialistische Europarlementslid Arlene McCarthy verdedigt de loonsverhoging. ‘ De hotelprijzen in Brussel en Straatsburg zijn gestegen, dus is het niet meer dan normaal dat onze onkostenvergoeding stijgt’. Waarom de Europarlemenstleden hun onkosten niet moeten verantwoorden met betalingsbewijzen en onkostennota’s is niet direct duidelijk.

Bron : Express.be / The Daily Telegraph.

take down
the paywall
steun ons nu!