De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De verborgen pijn van de Griekse recessie: steeds meer prostitutie en aids
Griekenland, Recessie, Prostitutie, Aids -

De verborgen pijn van de Griekse recessie: steeds meer prostitutie en aids

woensdag 16 november 2011 10:16
Spread the love

Hoe armer een land, hoe kwetsbaarder zijn inwoners worden voor het aidsvirus. Volgens het persagentschap Reuters zal het aantal Grieken dat door het virus is besmet tegen eind 2011 met 60% stijgen. Tussen januari en mei van dit jaar, steeg het aantal aidspatiënten in Griekenland met 384, dat zijn er 50% meer dan een jaar eerder in dezelfde periode.

Totnogtoe waren het vooral Griekse homo’s die onveilig hadden gevrijd die besmet raakten, maar de nieuwe cijfers geven aan dat ook steeds meer heteroseksuelen besmet raken.

De oorzaak is te vinden in de sterke stijging van het drugsgebruik en de prosititutie.

‘Zonder rekening te houden met het feit dat drugsverslaafden in moeilijke tijden makkelijker naar heroïne grijpen, eerder dan drugs te roken of te snuiven, omdat wie drugs inspuit altijd meer waar voor zijn geld krijgt,’ aldus een groep Franse onderzoekers.

Onder druk van de besparingen moeten drugsverslaafden die hulp zoeken voor een aidsbesmetting voortaan ook 400 euro uit eigen zak betalen om verzorgd te worden.

Lees hier hoe ook het aantal zelfmoorden in Griekenland in de eerste jaarhelft met 40% toenam.

http://www.reuters.com/article/2011/11/10/us-greece-hiv-newspro-idUSTRE7A94PD20111110

http://www.express.be/joker/nl/brainflame/er-komt-geen-einde-aan-de-griekse-pijn-zelfmoordcijfer-stijgt-met-40-in-eerste-jaarhelft/152849.htm

Bron : Reuters / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!