De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De vallei bestaat maar ze heet Mondragon

De vallei bestaat maar ze heet Mondragon

woensdag 2 mei 2012 23:30
Spread the love

Dank u Lieve Pepermans om ons op deze reportage te wijzen. Ik had nog nooit van Mondragon gehoord. Het is een hoopgevende reportage voor mensen die niet in alles het rode gevaar zien en die niet alles zwart-wit of rood-blauw willen zien.
Is het een wonder zoals men beweerd? In wonderen geloof ik niet. Is het een gulden middenweg tussen communisme en neoliberalisme, ik denk het niet, de dromen van de onvoorwaardelijke vrije markt zijn er niet terug te vinden. Is het iets nieuws dan, neen het is een coöperatieve waar zelfs mijn grootmoeder het nog over had. Eén ding is zeker, de reportage bekijken is het minste wat je kan doen.
Misschien is dit wel de vallei waar een ondernemer, een bankier en een rechter bescheidenheid tonen en leren hoe je echt respect kan krijgen zonder het te willen afdwingen. Ayn Rand moet zich wel omdraaien in haar graf en Jo Libeer kan zijn rugzakje eindelijk in gebruik nemen en naar Baskenland trekken om er te leren.

bekijk de reportage op: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Mondragon.html

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!