De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De strijd gaat verder …
Samenleving, Turkije, Grenzen, Griekenland, Oorlogsvluchtelingen, Vluchtelingen, Wereld, Migranten, Illegale immigranten, Politieke vluchtelingen, Bulgarije, No Border Camp 2011, Gesloten asielcentrum, Lyubimec -

De strijd gaat verder …

woensdag 31 augustus 2011 17:11
Spread the love

No Border camp Bulgarije van 25 augustus tot en met 29 augustus 2011

Inleiding :

Binnenkort mag u van mij  reportages verwachten in verschillende  delen op mijn bloghttps://www.dewereldmorgen.be.
Verslaggeving van de verschillende vergaderingen in Sofia als  voorbereiding  van het No Border camp in Siva Reka vlakbij de grens van Turkije en Griekenland  , de opbouw  en het verloop  van het camp No Border camp in  Siva Reka Bulgarije.. Dit samen met foto’s en video verslagen van andere media-activisten.
Natuurlijk niet vergeten de demonstraties  in Svilengrad , de acties aan de grenzen tussen Bulgarije Turkije en Griekenland  . Met als hoogte punt de demonstratie aan het gesloten asielcentrum bij Lyubimec op maandag 29 augustus 2011. 

Alles verliep vrij rustig en vreedzaam. De politie was massaal aanwezig aan het gesloten asielcentrum vlakbij Lyubimec dat het hoogte punt moest worden van het No Border camp. Door de talrijke aanwezigheid van de politie konden de No Border activisten niet echt overgaan tot acties .   De No Border activisten hebben op een vreedzame en positieve wijze laten zien dat ze het lot van de duizenden vluchtelingen en  migranten hun niet onberoerd laat. Na de demonstratie zijn ze  gaan praten met de lokale bevolking. Daar  hebben ze bij de meesten  ook een positief indruk achtergelaten.  Ze deelden fleyers uit om hun uit te leggen waarom deze demonstraties en acties.  Zoals altijd,  zijn er bij de lokale bevolking voor en tegenstanders .

No Border camp geeft aan de activisten de kans om  andere activisten te  leren kennen die hetzelfde doel nastreven … naar een humane samenleving . Waar  vrijheid van beweging is . Er zijn  geen grenzen meer. Solidariteit tussen alle mensen, hoop op een betere toekomst voor de vluchtelingen en migranten.  Men wilt in Europa dat de goederen zonder problemen de grens over kunnen. Dit mag niet enkel gelden voor goederen maar ook voor de  mensen. Laten we  samen vechten voor een nog betere rechtvaardige  samenleving.

Laten we geen grenzen in onze hoofd creëren . We moeten grenzen durven over boord  gooien.  Het is een rijkdom om andere personen te leren kennen. Elkaar proberen te begrijpen en de andere accepteren  zoals ze men is. Maar er is nog veel werk aan de winkel.  Het word een harde strijd tegen degene die andere mensen behandelen als dieren , uitschot ,  ze komen onze arbeid stelen enz ..  

Geef de vluchtelingen en migranten die opzoek zijn naar een betere wereld,  een menswaardig bestaan. Laten we het   werk herverdelen , in huisvesting investeren, gratis onderwijs ,gratis medische verzorging  enz.. Maar dit moet voor iedereen gelden. Men moet investeren in mensen.  Er zullen veel conflicten  op ons afkomen. Mensen sluit je niet op in een kooi .
Kapitalisme is  de oorzaak van al deze problemen . We moeten alles in vraag durven stellen en zoeken naar een zo meest menselijke oplossing.

Maar niet te koste van mensen die op de  vlucht zijn voor oorlogen, politieke  of economische redenen.  De wereld draagt hierbij een verpletterende verantwoordelijkheid ..

Luc Schrijvers

take down
the paywall
steun ons nu!