Stop 5G
Stop 5G

De stille uitrol van 5G lightversie en de nadelen

vrijdag 1 mei 2020 13:44
Spread the love

 

OOSTENDE –Oostendenaar B. waarschuwt voor de vele gezondheidsrisico’s die de komst van een 5G-netwerk met zich zal mee brengen.
Volgens B. bereidt het Oostendse stadsbestuur zich in alle stilte voor om het 5G-netwerk uit te rollen.
Dit netwerk laat onder andere een nog betere en snellere draadloze overdracht van gegevens toe. “Er zijn inderdaad voordelen aan het nieuwe netwerk verbonden”, bevestigt B. “Drones functioneren beter, maar anderzijds kan dit moeilijkheden voor de privacy opleveren.
Ook opereren op afstand behoort dan tot de mogelijkheden, maar ik word liever door een reële dokter behandeld die naast de operatietafel staat.
Een derde voordeel van de 5G-technologie is dat auto’s op termijn nog accurater zonder bestuurder zouden kunnen rijden.”
“Toch zijn de nadelen van de komst van het nieuwe 5G-netwerk en de daaraan verbonden hogere straling niet min.
Het zorgt onder andere slapeloosheid, hoofdpijn en zelfs kanker.
Normaal moet je minstens 300 meter uit de buurt van een mast blijven om geen gezondheidsrisico te lopen. Mocht de nieuwe technologie ook in Oostende worden uitgerold, moet er in onze stad elke 100 meter het signaal worden versterkt.
Er is bovendien geen enkel onderzoek dat aangeeft dat de straling ten gevolge van 5G op lange termijn niet schadelijk is.
Deze argumenten komen van neutrale, niet tendentieuze bronnen. In de werkgroep ‘5G appel’ raden 268 wetenschappers en dokters af om over te schakelen op de nieuwste technologie. De IARC – classificatie, laat eenzelfde geluid horen.
De vereniging ‘Omgeving Vlaanderen’ oppert op zijn beurt dat de blootstelling aan een dergelijke intensieve straling zo laag mogelijk moet blijven.”
“Beleidsmensen op het Oostendse stadhuis bevestigden mij dat ze zullen intekenen op 5G light, wat een opstapje is naar de echte 5G.
Daar kan ik me absoluut niet mee verzoenen, gezien de opgesomde negatieve gevolgen.
Zeker in deze onzekere tijden moet gezondheid primeren. Dit laatste is niet het geval wanneer de plannen om 5G in Oostende en andere Vlaamse gemeenten te realiseren werkelijkheid worden.
Want het is niet omdat de straling onzichtbaar is, dat het geen kwaad kan.
Andere landen hebben om die reden de komst van 5G al uitgesteld of afgelast, zoals Slovenië.
Ook Brussel is er niet voor te vinden. Onze Stad aan Zee springt tot mijn spijt wel op de 5G-trein.
Ik roep op om eerst te wachten op verder onderzoek ter zake en dan pas een definitieve beslissing te nemen ”, aldus nog B.

Een nationale petitie is in omloop, tekenen jullie mee?

(Schrijf je meteen uit voor e-mails als je geen andere e-mail wil krijgen over andere petities)

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!