De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De snuff movie van Mahmoud Ahmadinejad
Israël, Iran, Algemene Vergadering VN, Mahmoud Ahmedinejad, Neda Soltan -

De snuff movie van Mahmoud Ahmadinejad

vrijdag 23 september 2011 10:37
Spread the love

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad is er gisteren in geslaagd zowat de helft van de aanwezige delegaties de algemene vergadering van de Verenigde Naties te doen ontvluchten. Zijn 30 minuten durende speech stond -gewoontegetrouw – weer bol van de controversiële uitspraken.

Een dag eerder had de Iraanse leider een exclusief interview toegestaan aan Kristof Nichols van de New York Times. Hieronder volgt een bloemlezing van zijn uitspraken:

Indien het westen Iran 20% verrijkt uranium levert, zou het land zijn eigen uraniumverrijkingsprogramma onmiddellijk stopzetten. Iran heeft het uranium enkel nodig voor medische kankerbehandelingen.
Over de computerworm Stuxnet: ‘Niemand kan Iran uitschakelen met internetvirussen.’
Kan een entiteit die over 5000 à 7000 nucleaire wapens beschikt anderen verbieden nucleaire wapens te hebben?
Door Iran te beschuldigen kan Amerika zijn financiële en economische problemen niet oplossen. Amerikaanse politici werken hard om externe vijanden te maken om hun problemen thuis te verbergen. Maar is Iran verantwoordelijk voor de Amerikaanse gezondheidszorg, financiële problemen, de vastgoedmarkt, de rommelhypotheken, de hoge werkloosheid etc?
Over het vermoorde meisje Neda Soltan: ‘Ze is vermoord door onze tegenstanders, die met de BBC samenwerkten aan een bizarre snuff movie (volgens Wikipedia: een sadistische ondervorm van necrofilie waarbij iemand seksueel genot beleeft aan het verkrachten en vermoorden van een ander persoon.) We doen er alles aan om de ware moordenaars te vinden. Indien de BBC volledige film uitzendt, zullen kijkers het onderscheid kunnen maken tussen wat men ons wil doen geloven en wat echt gebeurd is.
Over de rellen na de verkiezingen in Iran in 2009:”In Iran waren de dingen heel anders (dan in Syrië). In totaal verloren slechts 33 mensen het leven. 2/3 daarvan waren veiligheidsagenten en gewone omstanders. “

Voor Ahmadinejad was het NYT-interview niet meer dan een opwarmertje. Daags erna moest in een dertig minuten durende tirade voor de algemene vergadering van de VN ook de rest van de wereld er aan geloven. Hij vermeldde onder meer:

De ‘mysterieuze gebeurtenissen van 9/11’ die de VS een alibi gaven om Afghanistan en Irak aan te vallen en duizenden te vermoorden.
Dat ‘de landen die Afrikanen tot slaven hebben gemaakt en die de VN-Veiligheidsraad domineren’ herstelbetalingen voor de slavernij moeten maken. “
Dat westerse landen en Israël ‘na zes decennia nog steeds de Holocaust gebruiken als verantwoording om Israël met geld te overladen.’

http://kristof.blogs.nytimes.com/2011/09/21/an-interview-with-mahmoud-ahmadinejad/

http://www.express.be/business/nl/technology/stuxnet-computerworm-heeft-iraans-kernprogramma-met-twee-jaar-vertraagd/137464.htm

http://www.express.be/joker/nl/brainflame/ifor-nedai-de-film-die-iran-niet-mag-zien/127422.htm

http://www.express.be/joker/nl/brainflame/iran-wil-executie-van-oppositieleiders/119090.htm

http://www.reuters.com/article/2011/09/22/us-un-assembly-iran-idUSTRE78L4XR20110922

Bron : The New York Times / Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!