De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

de Smeulende missie

de Smeulende missie

zondag 10 januari 2016 10:20
Spread the love

Twee ogen om te zien en twee gaten in de borst. Neergeschoten langs bruggen en wegen, ruiken langs berm de geur van oud brood en gebakken bloedworst.

Langs de berm onophoudelijk Hollandse bommenregen, code plekken van huis tot huis, van dorp tot dorp. 

Hollandse uniformen een oorlogsmacht, dat wordt stil gezwegen. Achter stilzwijgen beveelt brandhout commandant en eist een hoge beloning van een miljard voor oorlogszaken de missie is de brug voor hele rijke aller rijkste explotant.  Hollandse politieke handen zijn vuil en groot zij dekken generaalspraal. Handelaren klein en groot zelfs voor een Chinese Zijderups- en loempia raketten.

Een nieuwe missie is het oude bericht van de bijgeverfde koloniaal. Oranje komt niet boven in Irak en Afghanistan het ankert in rode geulen. Bloedbanden Oranje conversatie bij de mantelpiece en groene draak, zingt Oranje boven zolang het gaat. Oorlogen worden meer en meer verheerlijking van schadeposten. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!