De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De pophoer in het Vaticaan

De pophoer in het Vaticaan

dinsdag 13 april 2010 23:41
Spread the love

Ik heb de katholieke kerk vandaag voorgoed afgezworen. Na 44 jaar heeft het Vaticaan eindelijk The Beatles aanvaard. Als ik nog ergens geloofde in de argumenten van de katholieke kerk over de zin van het bestaan, dan is dat geloof met dit nieuws volledig verdwenen.

The Beatles zijn janetten. Zo, ik heb het gezegd. Het kalf is gesneden, het lam geslacht. Yellowstone uitgebarsten, de Titanic tot zinken gebracht. Ik hou nu eenmaal niet van hun imago. Drugs, drank en rock ‘n roll? Niets van dat. De vier waren niet meer dan straatmadeliefjes in een kankerroze wereld.

The Velvet Underground daarentegen. Geen banaan die niet in de coke werd gedropt alvorens die gulzig, als geen ander, opgeschrokt werd door Nico. Er was geen enkele lege whiskeyfles die niet in de reet van Lou eindigde op het eind van de avond. Van The Beatles was er geen sprake in het Wonderland waar ook Jefferson Airplaine deel van uitmaakte.

Als Jezus ooit hip was, dan is hij dat nu niet meer. De Nazareth-man is nu slechts een bloemetjesliefhebbende vredeswolk van dromen. En voor dat imago heeft hij zelf een Wonderland-moment aan het kruis moeten doorstaan. Jammer.

En Jezus was nochtans rock ‘n roll. Een gebaarde zoon van God die een prostituee neukt kon niet anders dan rock ‘n roll zijn. Jezus was de eerste leerkracht die zijn leerlingen zo stoned kreeg dat ze werkelijk geloofden dat hij over water liep, vissen creëerde alsof het kinderen waren en zichzelf opofferde voor de schijtluizen van het mensendom. Christus is dus ooit zelf een zondaar in het kwadraat geweest. Nu niet meer. Nu ligt Jezus vredig tussen de bloemen God te danken. De pophoer drong definitief het Vaticaan binnen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!