De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De participatie van de werknemer binnen het bedrijf een vergiftigd geschenk?

De participatie van de werknemer binnen het bedrijf een vergiftigd geschenk?

vrijdag 25 maart 2016 21:30
Spread the love

Bedrijven die winst maken geven  gevolg gevend aan sociale akkoorden , een participatie aan de werknemer. Een werknemer die geen aandeelhouder is die deelneemt  aan de winst, die hij of zij zelf gecreëerd heeft lijkt logisch. Niets is wat het lijkt. Die werkman moet dan wel gezond zijn. Iemand die zes maanden aan burn-out leidt meestal veroorzaakt door het bedrijf zelf ziet zijn winstdeelname in verhouding tot zijn productiviteit dalen. Een aandeelhouder die lui in zijn zetel of hangmat zit heeft geen last van burn-out  maar strijkt wel de winst gerealiseerd door de werknemer op.

Bedrijven mogen werknemers niet laten participeren door winstdeelname of aandelen, ze moeten de arbeider een loon geven dat netto de winstdeelname bevat,met daarbovenop de sociale bijdragen, zo hebben ziekte en tegenslag geen invloed op zijn inkomen en worden de maatschappelijk noodzakelijke bijdragen betaald.

take down
the paywall
steun ons nu!