De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De oppositie is op zoek naar eenheid in India

De oppositie is op zoek naar eenheid in India

vrijdag 14 april 2023 01:30
Spread the love

In India is de oppositie opzoek naar een eengemaakte oppositie. Dit idee werd gelanceerd door de spiraal van corruptie waar de overheid in zit en de vervolging van de Gandhi-dynastie. Zal de oppositie dan ook de verkiezingen winnen. Dat is allemaal niet duidelijk. Het zou zelf kunnen dat er een derde eengemaakte beweging ontstaat in India.

Er zijn vier partijen van de oppositie die gaan samenwerken. De bedoeling is om de Congrespartij een duwtje in de rug te geven omdat veel oppositie partijen zich het lot van Rahul Gandhi hebben aangetrokken. Waarschijnlijk voelen zij ook al de bui hangen van het lot van Rahul Gandhi.

Rahul wordt eigenlijk met de beschuldiging van roddelen weggezet. Hij heeft mensen met de naam Modi dieven genoemd omdat er op dat moment drie corrupte Modi’s waren. Wist hij dat er in de realiteit honderdtwintig miljoen Modi’s zijn in India, en dat hij dus een bevolkingsgroep aanviel. Hieruit heeft de oppositie haar kracht geput om in verzet te gaan tegen President Modi, natuurlijk ziet het er niet naaruit dat iedereen zich achter de Congrespartij van Gandhi gaat zetten. Het zou zelf kunnen dat er een derde beweging ontstaat, maar India heeft een slechte ervaring meteen derde beweging die aan de macht komen.

De eengemaakte oppostie zou snel rond moeten zijn omdat er verkiezingen geplant staan in 2024. De uitslag van die verkiezingen zullen beslissend zijn voor India. In 2024 is Modi 10 jaar aan de macht, dat wil zeggen dat hij naar zijn derde termijn zou gaan.

India is de grootste democratie ter wereld en heeft het grootste leger ter wereld. Toch mag men niet vergeten worden dat dit land een gerechterlijk achterstand heeft van 30 rechtszaken per rechter, en dat het vreemd is dat de zaak Rahul Gandhi er zo gemakkelijk is doorgeraakt. Het is duidelijk dat er een heksenjacht aan de gang is tegen de congrespartij en dat dit solidariteit oproept bij de andere partijen. We zien echter dat dit waarschijnlijk geen oplossing is voor de zaak Rahul Gandhi, volgens Modi moet de Congrespartij kapot en het zou zo ook eens kunnen geschieden.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!