De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De nieuwe wereld

De nieuwe wereld

woensdag 19 april 2017 12:32
Spread the love

Op  bezuinigingen is de vraag gebouwd, waarom? Uit alle Europese volkeren worden miljarden geperst. Oorlogskassen worden gevuld totdat het uit elkaar berst.

De Europese commissie een kapitaal heiligdom creëert voortgang van de laars de schoen voortbewogen door commissie uniform de stoot van de klaroen.

Nationale regeringen zwijgen als geopereerden neuroten, de angst zit in het zweet de waarheid te vertellen. Waar is het geld gebleven de vraag verdrinkt in decibellen.

Een nieuw begin het oude geluid, straaljagers en oorlogsvloten, de Franse baret slaat aan op het oude Duitse lied. Volgelingen spreken; anders raken we failliet.

Waarvoor worden die afgeperste honderden miljarden gebruikt, voor menselijke ontwikkeling wauwelen politieke doorstarters. Armoede bestrijding staat op de handpalmen van de groot jatters.

Armoedebestrijding is middel om niet te spreken wat niet mag, dieper in te snijden wat is verworven, niet alleen tegen de mens. Het is het mes van de heersende klasse vasthouden aan de armoede grens.

Arbeid verkopen komt van politieke markten, beliegen, schofferen, verlakken van de arbeider vooral haar klasse standpunt schept genoegen in leed. Bezuinigingen hebben het op de werkende mens gemunt.

De Europese economie is een rijk blok voor gunstelingen. Gevangenis voor arbeiders, wie niet mee kunnen komen worden vermalen door speciale technieken.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!