De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

de nieuwe Griekse premier

de nieuwe Griekse premier

vrijdag 11 november 2011 19:54
Spread the love

Lucas Papademos is de nieuwe Griekse eerste Minister. Papademos was degene die in de eerste plaats een grote verantwoordelijkheid had in het vervalsen van de cijfers om Griekenland te kunnen laten toetreden tot de Euro. Tevens huurde hij Goldman Sachs (rinkelt bij u een belletje?) in om de cijfers zo aan te passen de Europa onwetend bleef over de echte toestand van Griekenland. Ook was Papademos vice-presidentdat van de ECB (Europese Centrale Bank). Deze is, samen met de politici die de banken dereguleerden en corrupte bankiers verantwoordelijk voor de crisis waarin we nu zitten. De monetaire politiek van de ECB bestond erin de inflatie te beperken en heeft zich nooit bezig gehouden met het stimuleren van de economie. Met de aanstelling van Pademos worden de Grieken nogmaals in het gezicht gespuwd door de rijke elite.
Het is alsof je Marc Dutroux voorzitter zou maken van Kind en Gezin. De Europese democratieën zijn hun legitimiteit definitief verloren. De Griekse regering wou een referendum maar de EU-commissie, die zelf niet democratisch verkozen is, heeft dit tegengehouden. Democratie is voor politici blijkbaar enkel maar goed indien de burger ervoor stemt zichzelf te verarmen te voordele van diezelfde politici en bankiers. Anders is deze democratie ‘gevaarlijk’.
De enige democratische oplossing is een Europees referendum over de aanpak van de crisis. In IJsland gebeurde dit en 93% van de bevolking stemde tegen om de burger te laten opdraaien voor de schulden die door private bedrijven werden aangegaan.  Ook IJsland werd bedreigd door niet verkozen organisaties zoals het IMF, de Wereldbank, de Europese commissie etc. maar de IJslanders hielden dapper stand en de politici luisterden naar de bevolking i.p.v. de dieven-bankiers. Vervolgens werden en worden de echte verantwoordelijken voor de crisis vervolgd. De CEO van Kaupting is veroordeeld tot het terugbetalen van vele miljoenen en zit in de gevangenis. Verdere processen volgen en IJsland denkt zijn enorme schulden te kunnen terugbetalen door de verantwoordelijken daartoe te verplichten en alle eigendommen van de banken te verkopen. In Europa gebeurt het omgekeerde: de dieven-bankiers hebben zelfs extra-bonussen gekregen en doen gewoon voort met hun speculaties (nu tegen landen). Bij ons lopen de ex-CEO’s van FORTIS, DEXIA, KBC etc. nog altijd vrij rond en laten de champagneflessen knallen en vreten zich vol met Beluga-kaviaar. En  met goede reden. De EU heeft hen zonder slag of stoot de complete macht in handen gegeven waardoor ze  alle Europeanen verder kunnen uitbuiten tot ze volledig leeggeknepen zijn. Slechts dan zullen ze hun weg verderzetten om andere gebieden te gaan veroveren. Nochtans horen die kleptokraten thuis in de gevangenis.
Het wordt dringend tijd dat de politici inzien dat ze met de invoering van de Euro een kapitale fout hebben gemaakt. Ze moeten die fout inzien en het roer omgingen. We moeten dit experiment dat de EU tot de rand van de afgrond heeft gebracht gecontroleerd terugdraaien zodat de nationale democratieën in ere kunnen worden hersteld en de landen opnieuw de  politieke en economische tools in handen krijgen om een eigen beleid te voeren dat door de bevolking kan aanvaard of verworpen worden. Doen ze dat niet dan zullen de Europeanen hen daar vroeg of laat toe dwingen. De democratie staat op het spel. Wat gaan de politici doen?
 

take down
the paywall
steun ons nu!