De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De NAVO ter discussie: een praktijkoefening

woensdag 23 november 2011 19:58
Spread the love

Het bestaansrecht van de NAVO in vraag stellen, dat is niet evident. Er leven heel wat diepgewortelde, foute ideeën over wat de NAVO is en wat ze doet. En zelfs wie goed op de hoogte is, wil nogal eens vlotjes instemmen met b.v. een interventie zoals die in Libië.

De NAVO creëert meer problemen dan ze oplost. Wij willen geen kernwapens in ons land, geen rakettenschild, geen NAVO-soldaten in Libië of Afghanistan. Een militaire alliantie van een selecte club landen die wereldwijd oorlog voert, die kernwapens heeft en bereid is ze als eerste te gebruiken, is een gevaar voor de wereldvrede.

De campagne NATO GAME OVER van Vredesactie grijpt in. Hou alvast 1 april 2012 vrij voor een internationale geweldloze humanitaire interventie op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. Maar eerst dit:

Wil je zelfverzekerd de discussie omtrent de NAVO kunnen aangaan, kom dan op donderdag 8 december ‘s avonds naar de tooggesprekken-avond van Vredesactie. We gooien er alle clichés op toog en tafel, en oefenen de discussie.

Sterke quotes en slimme reacties komen nadien in een handig overzicht.

Praktische informatie en inschrijfformulier op deze webpagina.

 

take down
the paywall
steun ons nu!