De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De NAVO is weer wakker, het Kremlin krijgt precies waar het tegen in het geweer trok

donderdag 30 juni 2022 07:26
Spread the love

In De Standaard van 30 juni geeft de ervaren journalist internationale kwesties Koen Vidal een duiding bij de magere oogst voor W. Poetin.

De NATO, die tot voor kort zijn ziel en doel kwijt was,  is herboren en versterkt langs een nieuw ijzeren gordijn dat nu precies langs de Russische grens loopt.

De conclusie is in essentie dezelfde die ik op een bevlogen morgen formuleerde twee maanden geleden.

Poetin is al verloren. Dit resultaat is zijn verdiende loon.

Het resultaat van de rancuneuze bandietenactie van de Russische potentaat is desastreus.

Dat heeft evident goede kanten. Zowel hijzelf als andere regimes met militaire rovers-ambities zullen nu niet zo vlot meer in bloedige, grootschalige actie komen.

Nu is het nog te hopen dat deze oorlog in Oekraïne dit jaar volledig uitdooft en een aan onderhandelingstafels geregeld einde krijgt.

Wij hopen dat hij niet verandert in een kernwapen-conflict dat ook Brussel, Antwerpen, en omstreken van de kaart zou vegen.

Het menselijke bestaan is in wezen vaak veel minder veilig dan wij, opgenomen in de race en de waan van de dag wel graag mogen denken. Onze Rijkdom is nooit echt verworven.

 

Illustratie 2

De auteur, die onlangs zestig werd,op 28-jarige leeftijd met behulp van een tolk in gesprek met een Russische boer ten Noorden van Moskou in de winter rond de jaarwisseling 1990-1991.

20220630_083617

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!