De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De Muur van Menton
Grenzen, Trein, EU, Egypte, Vluchtelingen, Tunesië, Noord-Afrika, Lampedusa, Menton, Dossier:vluchtelingen -

De Muur van Menton

maandag 18 april 2011 12:40
Spread the love

De Franse autoriteiten hebben gisterenmiddag alle treinverkeer tussen de Italiaanse grensstad Ventimiglia en het Zuid-Franse Menton verboden, nadat bekend raakte dat op die treinen tussen de 60 en de 100 Tunesische immigranten zaten, die na een tussenstop op het eiland Lampedusa naar familieleden in Frankrijk en ook België wilden reizen. Frankrijk had een honderdtal politiemannen aan de grens laten postvatten om te beletten dat de migranten de grens zouden oversteken. De Tunesiërs moeten volgens Frankrijk kunnen aantonen dat ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien, een voorwaarde die volgens Parijs niet was ingevuld.

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Franco Frattini, heeft ondertussen protest aangetekend tegen de Franse actie. Volgens hem zijn de visas die Italië aan de Tunesiërs heeft gegeven in gans Europa geldig. ‘Europa gaat nergens heen wanneer we muren tussen de lidstaten beginnen op te trekken,’ zei hij op de Italiaanse televisie.

http://www.nice-premium.com/actualite,42/refugies-tunisiens-a-vintimille-quelle-situation-aujourd-hui,7233.html

http://www.lepoint.fr/monde/frattini-appelle-la-france-a-travailler-main-dans-la-main-avec-l-italie-18-04-2011-1320413_24.php

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!