De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De Morgen en de Loge

De Morgen en de Loge

maandag 10 april 2017 21:19
Spread the love

Groot was mijn verbazing toen ik deze morgen  ‘mijn’ krant van de grond opraapte. Na een week end van aanslagen in Stockholm en Egypte, een Staatssecretaris die compleet uit haar nek klets over de CD&V, staat in de Morgen als titel “Groep uit Loge zet druk op rector UGent” Naast Tom Boonen. Hoera, ik heb Het Laatste Nieuws.

Niet dat ik de Loge niet zou verdenken van enige druk, maar ocharme, is het niet eventjes evident dat een pluralistische universiteit na 12 jaar iemand wil van ‘een andere strekking’

En toch is dat mijn punt niet. Mijn krant is na Yves Desmedt verworden tot een krant die opiniërend is. Iedereen mag er zijn gedacht zeggen. Terecht of onterecht, het maakt blijkbaar niet echt uit. Met of zonder kennis van zaken, ook dat maakt niet uit.

De opinies zijn bijzonder eenzijdig. Maar dan nog: IK WENS GEEN OPINIES IN MIJN KRANT TE LEZEN, IK WIL FEITEN!

Bvb: Dat Joel De Culaer een dikke vette vent is geworden nadat hij stopte met roken, interesseert mij niet. Dat hij een week mag schrijven, wil ik best lezen. Maar dat hij zelfs geen enkel antwoord weet te verzinnen op zijn eigen vetheid, tergt mij.

Dat hij tegen de Loge en tegen de Psychoanalyse is, dat weten we reeds zeer lang.

Dat De Morgen die lijn uitzet, waarom zou ik geen abonnement op NRC nemen.

Kwestie dat intellectuele eerlijkheid.

Niets in mij laat Wilders, Le Pen, Orban toe.

Mvg,

Katrien Mortier

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!