De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

de Mondial

de Mondial

woensdag 10 augustus 2011 13:18
Spread the love

Sinds kort hebben wij hier in Lier een Turks-Belgische supermarkt.  De initiatiefnemers zijn het vuur aan de schenen gelegd door het plaatselijk Vlaams Belangbestuur in verband met administratieve verplichtingen en papiermolen, maar ze zijn en ze vullen een leemte waar het de mensen van de stad betreft.  Naast AD Delhaize op de Grote Markt en Spar aan den Aldi is de Mondial immers de enige kleine supermarkt in het centrum van de stad zelf.
Onlangs besloot de winkel tot een samenwerkingsverband met het sociaal restaurant Kome Eten, een initiatief dat vele alleenstaanden ten goede komt en aan lage inkomens maaltijden aanbiedt aan gunsttarief.  Soms is een goed idee, een allochtoon idee en een vreemde naam en donker uiterlijk geeft niet meteen je gedachtengoed weer.

take down
the paywall
steun ons nu!