De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De LEUGEN van de ‘genocide’ op de Oeigoeren

De LEUGEN van de ‘genocide’ op de Oeigoeren

donderdag 8 april 2021 23:48
Spread the love

Dagelijks horen we over de zgn ‘genocide’ op de Oeigoeren. Groen toont ons zijn imperialistische kant en wil sancties tegen China. Gaan ze straks een humanitaire interventie tegen China eisen, of de afkondiging van een no-fly-zone boven Xinjiang, onder leiding van de NATO?

Groen verschuilt zich achter de simpele opmerking “alle media hebben het erover”, dus moet het wel waar zijn. Niet alle media; alleen de MainStreamMedia. Die media die zich beperken tot het klakkeloos en kritiekloos overschrijven van de perscommuniqués afkomstig uit de VSA, het VK en Australië. Heeft Groen een studiedienst? Eén die zich volledig informeert en zich niet beperkt tot de voorgekauwde eenheidsworst afgeleverd door de MSM? Ze zouden beter moeten weten!

Wie de moed opbrengt om De Morgen, De Standaard, Knack, VRT (en ook wel DeWereldMorgen) opzij te schuiven en actief op zoek te gaan naar informatie die dieper gaat, zal ontdekken dat er achter de ‘genocide’ op de Oeigoeren een imperialistische agenda schuil gaat. Een agenda die bepaald wordt door de NAVO, anti-communistisch sentiment, een extreemrechtse halve zot met een goddelijke roeping, de amerikaanse wapenindustrie en de (voorlopig nog economische) oorlog van de VS tegen China. Het gaat hier om zuiver oorlogspropaganda, met andere woorden.

Hieronder een bloemlezing van enkele artikels die tegen het mainstream-narratief van de genocide op de Oeigoeren ingaan, het ontleden, ondergraven en ontmaskeren als een grote leugen.

Voor wie de artikels liever leest in het nederlands zijn er links toegevoegd naar machinevertalingen door translatetheweb.com en Google Translate. Schrijver had voor enkele artikels gevraagd naar permissie om te vertalen, maar heeft die niet gekregen.

China detaining millions of Uyghurs? Serious problems with claims by US-backed NGO and far-right researcher ‘led by God’ against Beijing

Translatetheweb Vertaling

Google Vertaling

 

‘Forced labor’ stories on China brought to you by US gov, NATO, arms industry to drive Cold War PR blitz

Translatetheweb Vertaling

Google Vertaling

 

The Biggest Lie About China’s Xinjiang “Internment Camps”

Translatetheweb Vertaling

Google Vertaling

 

The US ‘Genocide’ Accusation Against China

Translatetheweb Vertaling

Google Vertaling

 

Beijing’s decades long policies in Xinjiang

Translatetheweb Vertaling

Google Vertaling

 

Is China Committing Genocide?

Translatetheweb Vertaling

Google Vertaling

 

US State Department accusation of China ‘genocide’ relied on data abuse and baseless claims by far-right ideologue

Translatetheweb Vertaling

Google Vertaling

 

 

En ten bewijze dat ook de ‘progressieve’ media in dezen de bal (bewust?) durven misslaan:
Democracy Now amplifies State Department propaganda campaign against China behind progressive cover

Translatetheweb Vertaling

Google Vertaling

 

Een aanrader is ook de blog van onafhankelijk vlaams journalist Willy Van Damme, die in verscheidene artikels de ware toedracht van de problematiek van de Oeigoeren uit de doeken doet. Mensenrechten zijn enkel belangrijk wanneer zij de imperialistische agenda dienstbaar zijn. De echte misdadigers bevinden zich niet in China, maar aan de andere kant van de oceaan.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!