De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

de Lente van Bree

de Lente van Bree

donderdag 1 april 2010 13:44
Spread the love

De lente van Bree is een stadsfestival dat georganiseerd wordt door de Breese Gemeentelijke Raad van Internationale Solidariteit (GRIS). Er zullen optredens zijn van allerhande lokale en globale muzikale initiatieven, een tentoonstelling rond het thema, een wereldmarkt…

De eerste editie (zondag 16 mei 2010) zal als thema de  millenniumdoelstellingen centraal stellen, 2010 is immers niet enkel het jaar van de biodiversiteit, maar ook een thermometerjaar.

Deze 8 millenniumdoelstellingen, waarin de belangrijkste humanitaire problemen van de wereld worden aangekaart, werden in het jaar 2000 ondertekend door de verschillende lidstaten van de Verenigde Naties en er is nog heel wat werk aan de winkel.

In een thermometerjaar wordt er een voortgangsrapport van de 8 doelstellingen opgesteld en blijven de verschillende NGO’s erop drukken dat er vaart gezet moet worden achter het verwezelijken van de 8 millenniumdoelstellingen.

Onder het motto ‘think global, act local’ willen we de bevolking van Bree informatie aanreiken om alvast globaal te denken. Hiervoor werden 7 filmpjes gemaakt en wordt er nog gewerkt aan een programmaboekje met allerhande info om naar alle adressen in Bree te sturen. We verwachten alleszins een fijne groep mensen die lokaal komen meedoen met de festiviteiten.

Hieronder kan je alvast het filmpje met Kaat Vrancken bekijken, de filmpjes staan alle 7 op onze faceboekgroep ‘de Lente van Bree’.
 

http://www.detijdloopt.be

http://www.millenniumdoelen.nl/

http://www.unmillenniumproject.org/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!