De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De laatste reuzendetails: reuzenbouwen dag 4.

De laatste reuzendetails: reuzenbouwen dag 4.

donderdag 2 december 2010 19:49
Spread the love

Tot onze grote verbazing is het behoorlijk zwaar bewolkt deze morgen. En ja hoor, er vallen zelfs 35 regendruppels. Maar dat is het dan ook. Tot laat in de namiddag duurt het voor de zon er door komt. Er staat een strakke wind die ons mogelijk parten zal spelen als we gaan oefenen voor de reuzenparade van morgen vrijdag.

De laatste reuzenloodjes:

Zoals elke morgen begint onze schooldag met het reuzenlied. De kinderen zijn weer allemaal op post en zien er weer vrolijk uit. Het valt toch op dat ondanks de meeste ouders het niet breed hebben de kinderen elke dag in propere kleren naar school komen. De meeste althans. Er zijn er ook die al een ganse week hetzelfde aan hebben. Veel van de kinderen hebben ook geen lunchbox bij en daarvoor voorziet de school in boterhammen. Het is voor sommige de enige zekere maaltijd voor die dag. Of ze voor de rest thuis nog iets zullen krijgen is zeer onzeker. Na een week merken we toch heel veel verschillen.

We leggen uit dat vandaag alle reuzen nog eens goed nagekeken zullen worden op hun stabiliteit zodat ze de parade goed zullen doorstaan. Er worden nog gauw enkele verbeteringen aangebracht. Sommige groepjes brengen nog snel even de laatste versieringen aan. De reuzen worden allemaal samengebracht voor de grote test. We leggen uit hoe er een mooie parade kan opgebouwd worden en iedereen neem zijn plaats in. We gaan niets verklappen want anders is morgen de fun er af. Dat moeten jullie nog even afwachten.

Wij zijn in elk geval enorm tevreden. De resultaten zijn verbluffend. De oefening is meer dan geslaagd. We spreken nog af welke liedjes er zullen gezongen worden en deze worden uitbundig geoefend. Daarna gaan de kinderen terug naar hun respectievelijke klassen om nog muziekinstrumenten te maken. Deze worden morgen ook meegedragen in de streetparade. De vindingrijkheid van de kinderen is groot. Zij zijn in staat om overal muziek mee te maken. Iedereen is klaar voor de grote finale van morgen. Voor de eerste keer in hun leven zullen ze deel uit maken van een parade. Het parcours is klaar. De politie zal er zijn om de parade te begeleiden. De mensen in het dorp zijn verwittigd. Wat kan er nu nog fout gaan.

Wij zijn er zeker van dat veel van de kinderen vannacht de parade al zullen beleven in hun dromen. Want morgen….

Morgen.

Is het hun grote dag waar ze al zo lang naar uitkijken.

En voor ons…

Voor ons wordt het ook toch wel een beetje spannend!

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!