De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De Koranverbranding / Nicolas Sarkozy
Frankrijk, President, Amerika's, Koranverbranding, Dominee Terry Jones, Spionage, Geheime inlichtingdiensten -

De Koranverbranding / Nicolas Sarkozy

woensdag 15 september 2010 11:11
Spread the love

De Koranverbranding of hoe de media zichzelf belachelijk maken

Als er geen nieuws is, maken we het toch zelf. Waren journalisten vroeger reality entertainers die verhalen wat aandikten, dan is met de zaak Terry Jones, de dominee uit Florida die een Koranverbranding wilde organiseren, een nieuwe grens overschreden. Dit verhaal zou nooit de media hebben mogen halen, schrijft Neal Gabler op Politico.com. Stel je voor dat je eigen buurman beslist de Koran te gaan verbranden. Wie kan het wat schelen? Wie wil zoiets weten?

‘Er is een flinterdunne scheidslijn tussen een nieuwswaardig verhaal wat aan te dikken om er zo wat meer aandacht voor te krijgen en een non-verhaal zo op te blazen dat het plots een verhaal wordt. En dat laatste is wat journalisten hebben gedaan met de zaak Terry Jones. Door de zaak op te blazen wisten ze dat deze malloot een internationale cause célèbre zou worden die aanleiding zou geven tot anti-amerikanisme en misschien zelfs een aantal Amerikaanse doden. Ze gaven Jones alleen maar de aandacht die hij nooit verdiende omdat hun industrie stervende is. Wat betekenen een beetje internationale spanning of zelfs een paar mensenlevens als je kranten opnieuw worden gelezen?

Bron : Neal Gabler Politico.com / Express.be

_______________________________________________________________

Nicolas Sarkozy

 

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft de Franse inlichtingendiensten ingezet om de handel en wandel van een journalist van de krant Le Monde te controleren nadat die informatie had gepubliceerd die schadelijk was voor de president. Le Monde stapt nu naar de rechter wegens ‘schending van de geheimhouding van bronnen’. De wet die deze geheimhouding waarborgt, is een van de pijlers onder de Franse persvrijheid.

De affaire Bettencourt dreigt volgens de voormalige rechter Eva Joly het ‘Sarkogate’ van Frankrijk te worden omdat de privébelangen van een paar individuen en een partij worden gemengd met staatsbelangen.

Sarkozy en zijn voormalige minister van Begroting, Eric Woerth, zouden op regelmatige tijdstippen geld van Liliane Bettencourt hebben gekregen om hun kiescampagnes te financieren. Er is verder sprake van zwart geld op rekeningen in Zwitserland. Ook de echtgenote van Woerth werkte een tijd voor een vennootschap die het fortuin beheert van Lilane Bettencourt, de erfgename van het L’Oréal-imperium.

Bron : krant Le Monde / Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!