De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De Kleine Voetballer en het Grote Geld

De Kleine Voetballer en het Grote Geld

dinsdag 8 maart 2011 21:26
Spread the love

Boussoufa, de Marokkaanse parel van Anderlecht verkast naar Grozny, de groezelige hoofdstad van een verscheurde Russische provincie. De president aldaar, Kadyrov, die het midden houdt tussen een maffioso en een bloederige dictator en daarbij ook nog fungeert als lakei van Poetin – is tevens voorzitter van de club.

Die club heeft 10 miljoen euro veil, plus 2,5 miljoen euro jaarsalaris (omgerekend 10.000 euro per dag) voor de paarse middenvelder. In de straten van Grozny kreveert het volk, kritische journalisten worden koudweg omgebracht, opposanten gemarteld. Is sport verheven boven de moraal? Kan men zich in dit soort regimes onthouden? Bestaat er ‘neutraliteit’ in deze? Met dit sujet zal Boussafa volgende week handjes schudden geflankeerd door een lachende Gullit.

Pilatus waste zijn handen in onschuld, kan men zijn onschuld wassen in bloed?

http://hetrijkderzinnekes.blogspot.com

take down
the paywall
steun ons nu!