De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De kiezer wil een sterke sociale zekerheid die bescherming biedt

De kiezer wil een sterke sociale zekerheid die bescherming biedt

maandag 3 juni 2019 12:11
Spread the love

Een hopelijk positief effect van de verkiezingsoverwinning van het VB: er zal/mag geen “sterke herstelregering” komen. De volgende regering moet maken dat de afbraak van de sociale zekerheid stopt en dat de jongere generatie terug vertrouwen krijgt in de verzorgingsstaat.

De ongefundeerde doemscenario’s die de onbetaalbaarheid van de pensioenen propageren, het constante kappen op alles wat naar overheid ruikt, het verheerlijken van de liberalisering en flexibilisering van de arbeidsmarkt ten koste van de velen die net iets minder competitief zijn, dit alles zonder veel tegenwerk van de slaafs en kritiekloos persberichten reproducerende media: het zijn maar enkele fenomenen die mede aan de basis liggen van de angst die de stem van de VB-kiezer en de blancostemmer verklaart, naast spijtig genoeg een quasi genetisch bepaalde racistische ingesteldheid bij een klein deel van de Vlamingen.

 

 

 

 

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!