De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De kapitalistische paradox
Griekenland, Rellen, Beurzen, Besparingen, Athene -

De kapitalistische paradox

donderdag 30 juni 2011 11:30
Spread the love

Terwijl de financiële markten wereldwijd de goede afloop van de stemming in het Griekse parlement met fikse beurswinsten vierden, woedde in de straten van Athene een ware burgeroorlog. Wie ooit het Syntagmaplein in de Griekse hoofdstad heeft bezocht, herkent het op onderstaande beelden nog amper.

Met een ongekende brutaliteit dreef de Griekse politiemacht betogers uiteen waarbij vooral grote hoeveelheden traangas werden gebruikt (video 1).

Ook in de -door Europa ter gelegenheid van de Olympische Spelen in 2004 gefinancierde- metro van Athene leek niemand nog veilig (video 2) voor het strijdgas.

http://www.tijd.be/nieuws/geld_-_beleggen_markten/Belegger_blij_met_happy_end_voor_Griekse_thriller.9076379-3452.art?ckc=1

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2007949/The-Big-Fat-Greek-Gravy-Train-A-special-investigation-EU-funded-culture-greed-tax-evasion-s

Video 1

http://www.youtube.com/watch?v=S20_JuaX8gg&feature=player_embeddedcandalous-waste.html

Video 2

http://www.youtube.com/watch?v=hbzI5Csw-Ac&feature=player_embedded

Bron: Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!